Bruk eller fiks Flash-lyd og -video

Med Adobe Flash-programtillegget kan du se og høre Flash-innhold med lyd og video i Chrome på datamaskiner.

Merk: Adobe avslutter støtten for Flash i slutten av 2020. Finn ut mer i Chrome-bloggen.

La nettsteder spille av Flash-videoer, -animasjoner og -spill

1. Når du stoler på en side med Flash-innhold, kan du klikke på Klikk for å slå på Adobe Flash Player.
  2. Bekreft ved å klikke på Tillat.

Du bør bare tillate at Flash kjøres på nettsteder du stoler på. Det oppdages jevnlig sikkerhetsrisikoer i Adobe Flash Player.

Endre standardinnstillingen for Flash

Spør alltid om å kjøre Flash (anbefalt)

Velg «Spør alltid om å kjøre Flash», sånn at det kan kjøres uten at du må tillate det. Du bør bare tillate at Flash kjøres på nettsteder du stoler på.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Flash.
  6. Slå på La nettsteder kjøre Flash.
  7. Slå på Spør først.

Tillat alltid Flash på pålitelige nettsteder

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Gå til en side du stoler på, som har Flash-innhold.
  3. Klikk på Lås Lås eller Info Informasjon til venstre for nettadressen.
  4. Klikk på pilene Piler til venstre for «Flash».
  5. Velg Tillat alltid på dette nettstedet.
  6. Last inn siden på nytt.

Blokkér alltid Flash

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Flash.
  6. Slå av La nettsteder kjøre Flash.

Løs problemer med Flash

Hvis Flash ikke fungerer, eller hvis du ser noen av feilmeldingene under, kan du prøve feilsøkingstrinnene nedenfor.

• Adobe Flash er blokkert fordi det er utdatert
  • Kunne ikke laste inn programtillegget
  • Følgende programtillegg er blokkert på denne siden

Trinn 1: Slå på Flash

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Flash.
  6. Slå på La nettsteder kjøre Flash.
  7. Slå på Spør først.
  8. Gå tilbake til siden med Flash-innholdet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre hvis innholdet ikke lastes inn automatisk.

Trinn 2: Oppdater Flash

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Skriv inn chrome://components i adressefeltet, og trykk på Enter.
  3. Se etter «Adobe Flash Player».
  4. Klikk på Se etter oppdateringer.
  5. Hvis du ser «Komponenten er ikke oppdatert» eller «Komponenten er oppdatert», har du den nyeste versjonen.
  6. Gå tilbake til siden med Flash-innholdet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre hvis innholdet ikke lastes inn automatisk.

Trinn 3: Oppdater Chrome

1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Oppdater Google Chrome. Hvis du ikke ser denne knappen, har du allerede den nyeste versjonen.
  4. Klikk på Start på nytt.
Har du problemer med å oppdatere Chrome? Finn ut hvordan du kan løse problemer med oppdatering av Chrome.

Trinn 4: Installer Flash på nytt

Pass på at du bare installerer Flash fra Adobes nettsted.
  1. Åpne Chrome på datamaskinen du bruker.
  2. Gå til adobe.com/go/chrome.
  3. Velg datamaskinens operativsystem under «Step 1» (trinn 1).
  4. Velg alternativet med «PPAPI» under «Step 2» (trinn 2).
  5. Klikk på Download now (last ned nå), og følg trinnene for å installere Flash.

Fiks andre Flash-feil

Du ser en melding om at et programtillegg har kræsjet, eller du ser ikonet for programtillegg Programtillegg

1. Hvis Flash ikke starter på nytt automatisk, kan du tvinge det til å lukkes:
    1. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
    2. Klikk på Flere verktøy og deretter Oppgavebehandling.
    3. Velg «Programtillegg: Shockwave Flash».
    4. Klikk på Avslutt prosessen.
  2. Lukk Oppgavebehandling-vinduet, og gå tilbake til siden med Flash-innholdet.
  3. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.

Du ser ikke Flash-innstillingene

Hvis du bruker en jobb- eller skolemaskin, kan det hende organisasjonen din ikke tillater at du endrer Flash-innstillingene.