Flash-audio en -video gebruiken of problemen met Flash oplossen

Met de Adobe Flash-plug-in kun je audio- en videocontent afspelen in Chrome op je computer.

Opmerking: Vanaf eind 2020 biedt Adobe geen ondersteuning meer voor Flash. Ga naar de Chrome-blog voor meer informatie over hoe Chrome tot 2020 werkt met Flash.

Toestaan dat sites Flash-video's, -animaties en -games afspelen

Sta het uitvoeren van Flash alleen toe op websites die je vertrouwt. Er worden regelmatig beveiligingsproblemen gevonden in Adobe Flash Player.

1. Wanneer je een vertrouwde pagina met Flash-content bezoekt, klik je op Klik om Adobe Flash Player in te schakelen.
  2. Bevestig dit door op Toestaan te klikken.

De site heeft Flash nodig om te werken

Als je een website bezoekt en deze niet werkt, moet je mogelijk je site-instellingen wijzigen om Flash toe te staan.

1. Klik links van het webadres op het hangslot Slot of 'Info' Informatie.
  2. Klik onderaan op Site-instellingen.
  3. Klik op het nieuwe tabblad rechts van 'Flash' op Toestaan.
  4. Ga terug naar de site en laad de pagina opnieuw.

De standaard Flash-instelling wijzigen

Altijd vragen voordat sites Flash mogen uitvoeren (aanbevolen)

Kies 'Altijd vragen voordat sites Flash mogen uitvoeren' als je niet wilt dat Flash zonder je toestemming wordt uitgevoerd. Sta het uitvoeren van Flash alleen toe op websites die je vertrouwt.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Flash.
  6. Zet bovenaan de instelling op Eerst vragen (aanbevolen).

Toestaan dat Flash wordt uitgevoerd op sites die je vertrouwt

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar een vertrouwde pagina met Flash-content.
  3. Klik links van het webadres op het hangslot Slot of 'Info' Informatie.
  4. Klik onderaan op Site-instellingen.
  5. Klik op het nieuwe tabblad rechts van 'Flash' op Toestaan.
  6. Ga terug naar de site en laad de pagina opnieuw.

Flash altijd blokkeren

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Flash.
  6. Zet bovenaan de instelling op Eerst vragen (aanbevolen).

Problemen met Flash oplossen

Als Flash niet werkt of de volgende foutmeldingen worden weergegeven, probeer je de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

• Adobe Flash is geblokkeerd omdat deze verouderd is
  • Kan plug-in niet laden
  • De volgende plug-ins zijn op deze pagina geblokkeerd
  • Deze plug-in wordt niet ondersteund
  • Een plug-in (Shockwave Flash) reageert niet.

Stap 1: Flash inschakelen

Sta het uitvoeren van Flash alleen toe op websites die je vertrouwt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de site met de video of game.
  3. Klik links van het webadres op het hangslot Slot of 'Info' Informatie.
  4. Klik onderaan op Site-instellingen.
  5. Klik op het nieuwe tabblad rechts van 'Flash' op Toestaan.
  6. Ga terug naar de site en laad de pagina opnieuw.

Stap 2: Flash updaten

1. Open Chrome op je computer.
  2. Typ chrome://components in de adresbalk bovenaan en druk op Enter.
  3. Zoek naar 'Adobe Flash Player'.
  4. Klik op Controleren op updates.
  5. Als 'Component niet bijgewerkt' of 'Component bijgewerkt' wordt weergegeven, gebruik je de nieuwste versie.
  6. Ga terug naar de pagina met de Flash-content. Als de pagina niet automatisch wordt geopend, klik je linksboven op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Stap 3: Chrome updaten

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruik je al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.
Ondervind je problemen bij het updaten van Chrome? Meer informatie over het oplossen van problemen met het updaten van Chrome.

Stap 4: Flash opnieuw installeren

Zorg ervoor dat je Flash alleen installeert vanaf de website van Adobe.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar adobe.com/go/chrome.
  3. Selecteer in stap 1 het besturingssysteem van je computer.
  4. Kies in stap 2 de optie waarbij PPAPI wordt vermeld.
  5. Klik op Nu downloaden en volg de stappen om Flash te installeren.

Andere Flash-fouten oplossen

'De volgende plug-in is gecrasht' of je ziet het plug-in-pictogram Plug-in

1. Als Flash niet automatisch opnieuw wordt gestart, sluit je het geforceerd af:
    1. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer.
    2. Klik op Meer hulpprogramma's en vervolgens Taakbeheer.
    3. Selecteer 'Plug-in: Shockwave Flash'.
    4. Klik op Proces beëindigen.
  2. Sluit het venster van Taakbeheer en ga terug naar de pagina met de Flash-content.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Je ziet geen Flash-instellingen

Als je een apparaat op het werk of op school gebruikt, staat je organisatie mogelijk niet toe dat je de Flash-instellingen wijzigt.

Je kunt je Flash-instellingen niet wijzigen

Als je een apparaat op het werk of op school gebruikt, staat je organisatie mogelijk niet toe dat je de Flash-instellingen wijzigt.

Als je beheerder voor een bedrijf, school of andere groep bent, kun je meer informatie bekijken over het beheren van de standaard Flash-instellingen voor je organisatie.