Adobe Flash werkt niet

Als Adobe Flash niet werkt of de volgende foutmeldingen worden weergegeven, probeert u de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

• Adobe Flash is geblokkeerd omdat deze verouderd is
  • Kan plug-in niet laden
  • De volgende plug-ins zijn op deze pagina geblokkeerd

Als u een mobiel apparaat gebruikt, werkt Flash niet in Chrome.

Stap 1: Adobe Flash Player inschakelen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor inhoud.
  5. Kies 'Eerst vragen voordat sites Flash mogen uitvoeren' onder 'Flash'.
  6. Klik onderaan op Gereed.

Als u ervoor kiest websites dit te laten vragen, maar u geen prompt ziet wanneer u een webpagina bezoekt, volgt u deze stappen:

1. Klik links van het webadres op het pictogram dat wordt weergegeven: Hangslot Vergrendelen, Info Informatie of Gevaarlijk Waarschuwing.
  2. Klik naast Flash op de pijlen .
  3. Selecteer 'Altijd toestaan op deze site'.
  4. Laad de webpagina opnieuw.

Stap 2: Adobe Flash Player updaten

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Typ chrome://components in de adresbalk bovenaan en druk op Enter.
  3. Klik bij 'Adobe Flash Player' op Controleren op updates.
  4. Ga terug naar de pagina met de Flash-content. Als de content niet automatisch wordt geladen, klikt u in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Stap 3: Ervoor zorgen dat Chrome up-to-date is

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruikt u al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.

Ondervindt u problemen bij het updaten van Chrome? Informatie over het oplossen van problemen met het updaten van Chrome.

Stap 4: Flash Player installeren vanaf de website van Adobe

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar http://www.adobe.com/go/chrome.
  3. Selecteer in stap 1 het besturingssysteem van uw computer.
  4. Kies in stap 2 de optie waarbij PPAPI wordt vermeld.
  5. Klik op Nu downloaden en volg de stappen om Adobe Flash Player te installeren.

Informatie voor beheerders

Er worden regelmatig kritische beveiligingsproblemen gevonden in Adobe Flash Player, die snel worden gebruikt in exploit kits. Meer informatie over de beveiliging van Adobe.

Update Chrome naar de nieuwste versie in uw hele organisatie en stel ondersteuning voor Flash in. We raden u aan automatische updates van Chrome in de toekomst toe te staan.

Als u updates heeft uitgeschakeld, kan content worden geblokkeerd als de versie van Flash niet veilig is. Als dat gebeurt, worden mensen gevraagd Chrome te updaten. Via het beleid AllowOutdatedPlugins kunt u voorkomen dat de prompt wordt weergegeven. We raden echter aan Chrome te updaten naar de nieuwste versie.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.