Flash-audio en -video gebruiken of corrigeren

Met de Adobe Flash-plug-in kunt u audio- en videocontent afspelen in Chrome op uw computer.

Opmerking: Vanaf eind 2020 biedt Adobe geen ondersteuning meer voor Flash. Bekijk meer informatie op de Chrome-blog.

Toestaan dat sites Flash-video's, -animaties en -games afspelen

1. Wanneer u een vertrouwde pagina met Flash-content bezoekt, klikt u op Klik om Adobe Flash Player in te schakelen.
  2. Bevestig dit door op Toestaan te klikken.

Sta het uitvoeren van Flash alleen toe op websites die u vertrouwt. Er worden regelmatig beveiligingsproblemen gevonden in Adobe Flash Player.

De standaard Flash-instelling wijzigen

Altijd vragen voordat sites Flash mogen uitvoeren (aanbevolen)

Kies 'Altijd vragen voordat sites Flash mogen uitvoeren' als u niet wilt dat Flash zonder uw toestemming wordt uitgevoerd. Sta het uitvoeren van Flash alleen toe op websites die u vertrouwt.
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Flash.
  6. Schakel Toestaan dat sites Flash uitvoeren in.
  7. Schakel Eerst vragen in.

Flash altijd toestaan op vertrouwde sites

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar een vertrouwde pagina met Flash-content.
  3. Klik links van het webadres op Vergrendelen Slot of Info Informatie.
  4. Klik rechts van Flash op de pijlen Pijlen.
  5. Kies Altijd toestaan op deze site.
  6. Laad de pagina opnieuw.

Flash altijd blokkeren

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Flash.
  6. Schakel Toestaan dat sites Flash uitvoeren uit.

Problemen met Flash oplossen

Als Flash niet werkt of de volgende foutmeldingen worden weergegeven, probeert u de onderstaande stappen voor probleemoplossing.

• Adobe Flash is geblokkeerd omdat deze verouderd is
  • Kan plug-in niet laden
  • De volgende plug-ins zijn op deze pagina geblokkeerd

Stap 1: Flash inschakelen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Flash.
  6. Schakel Toestaan dat sites Flash uitvoeren in.
  7. Schakel Eerst vragen in.
  8. Ga terug naar de pagina met de Flash-content. Als de content niet automatisch wordt geladen, klikt u in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Stap 2: Flash updaten

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Typ chrome://components in de adresbalk bovenaan en druk op Enter.
  3. Zoek naar 'Adobe Flash Player'.
  4. Klik op Controleren op updates.
  5. Als 'Component niet bijgewerkt' of 'Component bijgewerkt' wordt weergegeven, gebruikt u de nieuwste versie.
  6. Ga terug naar de pagina met de Flash-content. Als de content niet automatisch wordt geladen, klikt u in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Stap 3: Chrome updaten

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruikt u al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.
Ondervindt u problemen bij het updaten van Chrome? Meer informatie over het oplossen van problemen met het updaten van Chrome.

Stap 4: Flash opnieuw installeren

Zorg ervoor dat u Flash alleen installeert vanaf de website van Adobe.
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar adobe.com/go/chrome.
  3. Selecteer in stap 1 het besturingssysteem van uw computer.
  4. Kies in stap 2 de optie waarbij PPAPI wordt vermeld.
  5. Klik op Nu downloaden en volg de stappen om Flash te installeren.

Andere Flash-fouten oplossen

'De volgende plug-in is gecrasht' of u ziet het plug-in-pictogram Plug-in

1. Als Flash niet automatisch opnieuw wordt gestart, sluit u het geforceerd af:
    1. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
    2. Klik op Meer hulpprogramma's en vervolgens Taakbeheer.
    3. Selecteer 'Plug-in: Shockwave Flash'.
    4. Klik op Proces beëindigen.
  2. Sluit het venster van Taakbeheer en ga terug naar de pagina met de Flash-content.
  3. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

U ziet geen Flash-instellingen

Als u een apparaat op het werk of op school gebruikt, staat uw organisatie mogelijk niet toe dat u de Flash-instellingen wijzigt.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.