Flash-sisällön käyttäminen ja ongelmien ratkaiseminen

Adobe Flash ‑laajennuksen avulla voit kuunnella ja katsoa Flash-ääni- ja ‑videosisältöä Chromella tietokoneellasi.

Huom. Adobe lopettaa Flashin tukemisen vuoden 2020 lopussa. Lue lisää Chrome-blogista.

Sivustojen Flash-videot, ‑animaatiot ja ‑pelit

1. Kun käyt luotettavalla sivulla, jolla on Flash-sisältöä, napsauta Ota Adobe Flash Player käyttöön klikkaamalla.
  2. Vahvista napsauttamalla Salli.

Salli Flash-sisällön käyttö vain, jos luotat sivustoon. Adobe Flash Playerista löydetään usein haavoituvuuksia.

Flash-oletusasetuksen vaihtaminen

Kysy ennen Flashin suorittamista (suositus)

Määritä selain kysymään ennen Flashin suorittamista, niin Flashia ei suoriteta ilman lupaasi. Salli Flash-sisällön käyttö vain, jos luotat sivustoon.
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiosta Sisältöasetukset.
  5. Valitse Flash.
  6. Ota käyttöön Anna sivustojen suorittaa Flash.
  7. Ota käyttöön Kysy ensin.

Flashin salliminen aina luotettavilla sivustoilla

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry Flash-sisältöä tarjoavalle sivulle, johon luotat.
  3. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalla puolella näkyvää lukkokuvaketta Lukitse tai tietokuvaketta Tietoa.
  4. Klikkaa Flash-kohdan oikeasta reunasta nuolikuvaketta Nuolet.
  5. Valitse Salli aina tässä sivustossa.
  6. Päivitä sivu.

Flashin estäminen aina

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiosta Sisältöasetukset.
  5. Valitse Flash.
  6. Poista käytöstä Anna sivustojen suorittaa Flash.

Flash-ongelmien ratkaiseminen

Jos Flash ei toimi tai näet seuraavia virheilmoituksia, kokeile alla kuvattuja vianetsintäohjeita.

• Adobe Flash on estetty, koska se on vanhentunut
  • Laajennuksen lataaminen epäonnistui
  • Seuraavat laajennukset estettiin tällä sivulla

Vaihe 1: Ota Flash käyttöön

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse sivun alaosasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja-osiosta Sisältöasetukset.
  5. Valitse Flash.
  6. Ota käyttöön Anna sivustojen suorittaa Flash.
  7. Ota käyttöön Kysy ensin.
  8. Siirry takaisin sivulle, jolla Flash-sisältö sijaitsee. Jos se ei lataudu automaattisesti, valitse vasemmasta yläkulmasta Päivitä Päivitä.

Vaihe 2: Päivitä Flash

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Kirjoita näytön yläosassa olevaan osoitepalkkiin chrome://components ja paina Enter.
  3. Etsi kohta Adobe Flash Player.
  4. Valitse Tarkista päivitykset.
  5. Jos näet viestin "Komponenttia ei päivitetty" tai "Komponentti päivitettiin", käytössä on uusin versio.
  6. Siirry takaisin sivulle, jolla Flash-sisältö sijaitsee. Jos se ei lataudu automaattisesti, valitse vasemmasta yläkulmasta Päivitä Päivitä.

Vaihe 3: Päivitä Chrome

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Päivitä Google Chrome. Jos vaihtoehto ei ole saatavilla, käytössäsi on uusin versio.
  4. Valitse Käynnistä uudelleen.
Onko sinulla ongelmia Chromen päivittämisen kanssa? Lue ratkaisuja Chrome-päivitysten ongelmiin.

Vaihe 4: Asenna Flash uudelleen

Asenna Flash vain Adoben verkkosivuilta.
  1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Siirry osoitteeseen adobe.com/go/chrome.
  3. Valitse ensimmäisessä vaiheessa tietokoneesi käyttöjärjestelmä.
  4. Valitse toisessa vaiheessa vaihtoehto, jossa mainitaan PPAPI.
  5. Valitse Download now ja asenna Flash näkyviin tulevilla ohjeilla.

Muiden Flash-ongelmien ratkaiseminen

Näkyviin tulee Seuraava laajennus kaatui ‑virheilmoitus tai laajennuskuvake Laajennus

1. Jos Flash ei käynnisty automaattisesti uudelleen, pakota se sulkeutumaan:
    1. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää.
    2. Valitse Lisää työkaluja ja sitten Tehtävänhallinta.
    3. Valitse Laajennus: Shockwave Flash.
    4. Valitse Lopeta prosessi.
  2. Sulje Tehtävänhallinta-ikkuna ja palaa Flash-sisältöä tarjoavalle sivulle.
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Päivitä Päivitä.

Flash-asetuksia ei näy

Jos käytät koulun tai työpaikan laitetta, organisaatiosi ei ehkä anna sinun muuttaa Flash-asetuksia.

Jos olet työpaikan, koulun tai muun organisaation järjestelmänvalvoja, lue lisää organisaation Flash-oletusasetusten hallinnasta.