Pluginbaserat innehåll fungerar inte i Chrome

Många pluginprogram stöds inte längre i Chrome. De flesta av de berörda funktionerna har redan infogats på ett säkrare sätt av webbutvecklarna.

NPAPI-pluginprogram fungerar inte längre

Tidigare utvecklades många pluginprogram med hjälp av ett äldre system som kallas NPAPI. Numera används NPAPI-pluginprogram på färre webbplatser och de gör att säkerheten på webbplatser äventyras.

Vi slutade tillåta NPAPI-pluginprogram den 1 september 2015 för att göra det säkrare, snabbare och stabilare att surfa med Chrome.

Pluginprogram där NPAPI används (till exempel Silverlight, Java och Unity) fungerar inte.

Besöka webbplatser där NPAPI används

Det går inte att aktivera NPAPI-pluginprogram, så om du vill besöka en webbplats där ett NPAPI-pluginprogram förekommer måste du använda en annan webbläsare.

PPAPI-pluginprogram fungerar fortfarande

Plugin-program där ett nyare och säkrare system som kallas Pepper API (PPAPI) används fungerar fortfarande. Det omfattar pluginprogram som finns i Chrome, till exempel Adobe Flash. Du behöver inte installera någonting extra: PPAPI-pluginprogrammen uppdateras tillsammans med Chrome.

Läs mer om hur du uppdaterar Chrome.

Åtgärda problem med Adobe Flash

Testa följande steg om Flash inte fungerar:

Steg 1: Aktivera PPAPI-pluginprogram

1. Öppna Chrome.
  2. Skriv chrome://plugins i adressfältet högst upp och tryck på Retur.
  3. Klicka på Info uppe till höger.
  4. Rulla ned till Adobe Flash Player.
  5. Klicka på Aktivera under Typ: PPAPI.

Steg 2: Kontrollera om Chrome behöver uppdateras

Adobe Flash Player finns i Chrome och uppdateras när Chrome uppdateras.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på MerMer uppe till höger.
  3. Klicka på Uppdatera Google Chrome. Om alternativet inte visas har du redan den senaste versionen.
  4. Klicka på Starta om.

Går det inte att uppdatera Chrome? Läs mer om hur du åtgärdar uppdateringsproblem i Chrome.

Steg 3: Uppdatera Adobe Flash Player manuellt.

1. Öppna Chrome.
  2. Skriv chrome://components i adressfältet högst upp och tryck på Retur.
  3. Klicka på Sök efter uppdateringar underAdobe Flash Player.
  4. Öppna sidan med Flash-innehållet igen. Klicka på Uppdatera Läs in igen om sidan inte läses in automatiskt.