Pluginbaserat innehåll fungerar inte i Chrome

Många pluginprogram stöds inte längre i Chrome. De flesta av de berörda funktionerna har redan infogats på ett säkrare sätt av webbutvecklarna.

Därför fungerar inte NPAPI-pluginprogram längre

Tidigare utvecklades många pluginprogram med hjälp av ett äldre system som kallas NPAPI. Numera används NPAPI-pluginprogram på färre webbplatser och de gör att säkerheten på webbplatser äventyras.

Vi slutade tillåta NPAPI-pluginprogram den 1 september 2015 för att göra det säkrare, snabbare och stabilare att surfa med Chrome.

Pluginprogram där NPAPI används, till exempel Silverlight, Java och Unity, fungerar inte.

Besöka webbplatser som använder NPAPI

Det går inte att aktivera NPAPI-pluginprogram, så om du vill besöka en webbplats där ett NPAPI-pluginprogram förekommer måste du använda en annan webbläsare.

PPAPI-pluginprogram fungerar fortfarande

Plugin-program där ett nyare och säkrare system som kallas Pepper API (PPAPI) används fungerar fortfarande. Det omfattar pluginprogram som finns i Chrome, till exempel Adobe Flash. Du behöver inte installera någonting extra: PPAPI-pluginprogrammen uppdateras tillsammans med Chrome.

Läs mer om hur du uppdaterar Chrome.

Åtgärda problem med Flash

Testa följande lösningar om Flash inte fungerar:

Steg 1: Aktivera PPAPI-plugin-program.

1. Öppna Chrome.
  2. I adressfältet högst upp skriver du chrome://plugins. Tryck sedan på Retur.
  3. Klicka på Information.
  4. Rulla ned till Adobe Flash Player.
  5. Klicka på Aktivera under Typ: PPAPI.

Steg 1: Kontrollera om Chrome behöver uppdateras. Adobe Flash Player finns i Chrome och uppdateras när Chrome uppdateras.

Går det inte att uppdatera Chrome? Läs mer om hur du åtgärdar uppdateringsproblem i Chrome.

Steg 3: Uppdatera Adobe Flash Player manuellt.

1. Öppna Chrome.
  2. Skriv chrome://components i adressfältet högst upp och tryck på Retur.
  3. Klicka på Sök efter uppdatering under pepper_flash.

Plugin-program där NPAPI används, till exempel Silverlight, Java och Unity, fungerar inte.