Google Apper
Hovedmenyen

Innhold basert på programtillegg fungerer ikke i Chrome

Mange programtillegg støttes ikke i Chrome lenger. Nettstedsutviklere har allerede inkludert mesteparten av disse funksjonene på en sikrere måte.

Hvorfor fungerer ikke NPAPI-programtillegg lenger?

Tidligere ble mange programtillegg utviklet ved hjelp av et gammelt system som heter NPAPI. Nå for tiden bruker stadig færre nettsteder NPAPI-programtillegg, og de har ofte ført til sikkerhetstrusler på nettstedene som bruker dem.

Vi vil gjøre det både sikrere, raskere og mer stabilt å surfe med Chrome, og derfor avsluttet vi støtten for NPAPI-programtillegg 1. september 2015.

Programtillegg som bruker NPAPI, for eksempel Silverlight, Java og Unity, fungerer ikke.

Tilgang til nettsteder som bruker NPAPI

NPAPI-programtillegg kan ikke slås på, så hvis du vil bruke nettsteder som benytter seg av NPAPI-programtillegg, må du bruke en annen nettleser.

PPAPI-programtillegg fungerer fortsatt

Programtillegg som bruker et nyere og sikrere system som heter Pepper API (PPAPI), fungerer fortsatt. Dette inkluderer de programtilleggene som følger med Chrome, for eksempel Adobe Flash. Det er ikke nødvendig å installere noe mer, ettersom PPAPI-programtillegg oppdateres samtidig med Chrome.

Finn ut hvordan du oppdaterer Chrome.

Fiks Flash-problemer

Hvis Flash ikke virker, kan du prøve disse løsningene for å fikse problemet:

Trinn 1: Slå på PPAPI-programtillegg.

1. Åpne Chrome.
  2. Skriv inn chrome://plugins i adressefeltet, og trykk på Enter.
  3. Klikk på Detaljer.
  4. Rull ned til «Adobe Flash Player».
  5. Klikk på Slå på under «Type: PPAPI».

Trinn 1: Kontrollér at Chrome er oppdatert. Adobe Flash Player legges inn i Chrome automatisk og oppdateres samtidig med Chrome.

Har du problemer med å oppdatere Chrome? Finn ut hvordan du kan løse problemer med oppdatering av Chrome.

Trinn 3: Oppdater Adobe Flash Player manuelt.

1. Åpne Chrome.
  2. Skriv inn chrome://components i adressefeltet, og trykk på Enter.
  3. Klikk på Se etter oppdateringer under «pepper_flash».

Programtillegg som bruker NPAPI, for eksempel Silverlight, Java og Unity, fungerer ikke.