Plug-in-gebaseerde content werkt niet in Chrome

Veel plug-ins worden niet meer ondersteund door Chrome. De meeste van deze functies zijn al op een veiligere manier toegevoegd door websitebouwers.

NPAPI-plug-ins werken niet meer

In het verleden zijn veel plug-ins ontwikkeld met een oud systeem dat NPAPI heet. Tegenwoordig gebruiken minder sites NPAPI-plug-ins en zorgen deze plug-ins vaak voor beveiligingsrisico's op websites.

We willen browsen met Chrome veiliger, sneller en stabieler maken. Daarom is de ondersteuning voor NPAPI-plug-ins per 1 september 2015 beëindigd.

Plug-ins die NPAPI gebruiken (zoals Silverlight, Java en Unity) werken niet meer.

Websites bezoeken die NPAPI gebruiken

NPAPI-plug-ins kunnen niet worden ingeschakeld, dus als u een website met een NPAPI-plug-in wilt openen, moet u een andere webbrowser gebruiken.

PPAPI-plug-ins werken nog steeds

Plug-ins die een nieuwer en veiliger systeem genaamd Pepper API (PPAPI) gebruiken, werken nog steeds. Hieronder vallen de plug-ins die voor Chrome worden gebruikt, zoals Adobe Flash. U hoeft niets extra's te installeren omdat PPAPI-plug-ins worden geüpdatet op hetzelfde moment als Chrome.

Informatie over het updaten van Chrome.

Problemen met Adobe Flash oplossen

Gebruik de volgende stappen om problemen met Flash op te lossen:

Stap 1: Schakel PPAPI-plug-ins in.

1. Open Chrome.
  2. Typ chrome://plugins in de adresbalk boven aan het scherm en druk op Enter.
  3. Klik in de rechterbovenhoek op Details.
  4. Zoek 'Adobe Flash Player'.
  5. Klik onder 'Type: PPAPI' op Inschakelen.

Stap 2: Zorg ervoor dat Chrome up-to-date is.

Adobe Flash Player is automatisch aan Chrome toegevoegd en wordt samen met Chrome geüpdatet.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruikt u al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.

Ondervindt u problemen bij het updaten van Chrome? Informatie over het oplossen van problemen met het updaten van Chrome.

Stap 3: update Adobe Flash Player handmatig.

1. Open Chrome.
  2. Typ in de adresbalk bovenaan chrome://components en druk op Enter.
  3. Klik bij 'Adobe Flash Player' op Controleren op updates.
  4. Ga terug naar de pagina met de Flash-content. Als de pagina niet automatisch opnieuw wordt geladen, klikt u op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.