Wachtwoorden gebruiken op verschillende apparaten

In de volgende gevallen kun je op verschillende apparaten inloggen bij apps en sites via wachtwoorden die je hebt opgeslagen in je Google-account:

• Je zet synchronisatie in Chrome aan op Android.
  • Je logt in bij Chrome op je computer.

Wachtwoorden opslaan in je Google-account

Als Aanbieden wachtwoorden op te slaan aanstaat, wordt je gevraagd je wachtwoord op te slaan wanneer je via Android of Chrome inlogt bij sites en apps.

Wil je je wachtwoord voor de site of app opslaan, selecteer dan Opslaan. Als er meer dan één Google-account is ingelogd op je apparaat, kun je kiezen in welk account je het wachtwoord wilt opslaan.

Je kunt je opgeslagen wachtwoorden altijd beheren op passwords.google.com of in Chrome.

Instellingen voor Aanbieden wachtwoorden op te slaan beheren

Chrome kan wachtwoorden voor sites onthouden en je automatisch inloggen met de wachtwoorden die zijn opgeslagen in je Google-account.

Aanbieden wachtwoorden op te slaan staat standaard aan, maar je kunt deze functie uitzetten of weer aanzetten.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Ordenen en dan Wachtwoorden en automatisch invullen en dan Google Wachtwoordmanager.
  3. Selecteer links de optie Instellingen.
  4. Zet Aanbieden wachtwoorden op te slaan aan of uit.

Instellingen voor Aanbieden wachtwoorden op te slaan beheren voor specifieke sites of apps

Je kunt ervoor kiezen nooit wachtwoorden op te slaan voor bepaalde sites. Wanneer je wordt gevraagd een wachtwoord op te slaan, selecteer je Nooit. Er wordt dan niet meer aangeboden om dat wachtwoord op te slaan.

Je kunt als volgt de sites bekijken en beheren die nooit aanbieden om wachtwoorden op te slaan:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Ordenen en dan Wachtwoorden en automatisch invullen en dan Google Wachtwoordmanager.
  3. Selecteer links de optie Instellingen.
  4. Onder Geweigerde sites en apps vind je de websites die nooit aanbieden om wachtwoorden op te slaan. Als je een site wilt verwijderen, selecteer je Verwijderen Verwijderen.

Automatisch inloggen beheren

Je kunt automatisch inloggen bij sites en apps met de gegevens die je hebt opgeslagen. Als je wilt dat Chrome om bevestiging vraagt voordat je inlogt bij een site of app, zet je Automatisch inloggen uit.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Ordenen en dan Wachtwoorden en automatisch invullen en dan Google Wachtwoordmanager.
  3. Selecteer links de optie Instellingen.
  4. Zet Automatisch inloggen aan of uit.