Göra Google Chrome snabbare

Du kan göra Chrome snabbare med hjälp av följande steg.

Steg 1: Uppdatera Chrome

Chrome fungerar bäst om du använder den senaste versionen. Uppdatera Google Chrome.

Steg 2: Stäng flikar du inte använder

Ju fler flikar du har öppna, desto hårdare måste Chrome arbeta. Vi rekommenderar att du stänger flikar som du inte använder.

• Välj Stäng Stäng på fliken.
  • På Windows, Linux och ChromeOS kan du använda kortkommandot Ctrl + w.
  • På Mac använder du kortkommandot ⌘ + w.

Steg 3: Stäng av eller stoppa oönskade processer

Inaktivera eller radera oönskade tillägg

Tillägg är små program som du kan lägga till i Chrome och som kan användas för att göra fler saker på datorn. Om du inte använder alla dina tillägg kan du inaktivera dem för att göra Chrome snabbare.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Tillägg följt av Hantera tillägg.
  3. Inaktivera eller ta bort tillägget.

Läs mer om hur du hanterar tillägg.

Stoppa oönskade processer

Titta efter processer du inte längre behöver och som använder mycket av resurserna, till exempel en video eller en app.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger.
  3. Välj Fler verktyg följt av Aktivitetshanteraren.
  4. Välj Minne så att processerna ordnas efter minnesanvändning.
    • Tips! Titta efter objekt märkta Bakgrundssida.
  5. Markera den process du vill avsluta.
  6. Välj Avsluta process.
    • Obs! Ändringar som inte har sparats försvinner.

Steg 4: Konfigurera inställningarna för inläsning i förväg

Chrome läser in sidor som du kanske kommer att besöka i förväg så att du kan surfa och söka snabbare. Cookies kan användas för att läsa in sidor i förväg, om du har tillåtit cookies, och sidorna kan krypteras och skickas via Google så att din identitet döljs för webbplatserna. Läs mer om cookies.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Välj Prestanda till vänster.
  4. Aktivera eller inaktivera Läs in sidor i förväg.
  5. Välj de inställningar du vill ha.

Tips!