Google Chrome sneller maken

Volg deze stappen om Chrome sneller te laten werken.

Stap 1: Update Chrome

Chrome werkt het best als je de nieuwste versie gebruikt. Update Google Chrome.

Stap 2: Sluit ongebruikte tabbladen

Hoe meer tabbladen je hebt geopend, hoe harder Chrome moet werken. We raden je aan tabbladen te sluiten als je ze niet gebruikt.

• Selecteer Sluiten Sluiten op het tabblad.
  • Voor Windows, Linux en ChromeOS: gebruik de sneltoets Ctrl + w.
  • Voor Mac: gebruik de sneltoets ⌘ + w.

Stap 3: Zet ongewenste processen uit of zet ze stop

Ongewenste extensies uitzetten of verwijderen

Extensies zijn kleine programma's die je aan Chrome op je computer kunt toevoegen zodat je meer kunt doen met Chrome. Als je niet alle extensies gebruikt, kun je ze uitzetten om Chrome sneller te maken.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Meer Meer en dan Extensies en dan Extensies beheren.
  3. Zet de extensie uit of verwijder deze.

Meer informatie over extensies beheren

Ongewenste taken stopzetten

Zoek taken die je niet meer nodig hebt en die veel bronnen gebruiken, zoals een video of een app.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer Meer Meer rechtsboven.
  3. Selecteer Meer hulpprogramma's en dan Taakbeheer.
  4. Klik op Geheugen om taken te sorteren op basis van geheugengebruik.
    • Tip: Zoek naar items met het label Achtergrondpagina.
  5. Selecteer de taak die je wilt sluiten.
  6. Selecteer Proces beëindigen.
    • Opmerking: Niet-opgeslagen werk in je taak gaat verloren.

Stap 4: Geef je instellingen voor vooraf laden op

Chrome laadt vooraf de pagina's die je misschien gaat bezoeken, zodat je sneller kunt browsen en zoeken. Chrome kan hiervoor gebruikmaken van cookies, als je cookies toestaat, en de pagina's versleutelen en versturen via Google, zodat je identiteit verborgen blijft voor sites. Meer informatie over cookies

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer links de optie Prestaties.
  4. Zet Pagina's vooraf laden aan of uit.
  5. Selecteer de gewenste instelling.

Tips: