Endre tillatelser for nettstedsinnstillinger

Du kan angi tillatelser for et nettsted uten å endre standardinnstillingene.

Administrer nettstedstillatelser

Du kan enkelt innvilge eller avslå nettstedstillatelser. Du kan også gi engangstillatelser for bestemte funksjoner.

Når nettsteder ber om tillatelse til å bruke funksjoner som kamera, posisjon og mikrofon, kan du gjøre følgende:

• Tillat denne gangen: Nettstedet kan bare bruke den forespurte funksjonen under det nåværende besøket. Nettstedet må imidlertid spørre på nytt ved fremtidige besøk.
  • Tillat for alle besøk: Nettstedet kan bruke den forespurte funksjonen under både det nåværende besøket og fremtidige besøk.
  • Ikke tillat: Nettstedet kan ikke bruke den forespurte funksjonen.

Endre innstillinger for alle nettsteder

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Nettstedsinnstillinger.
  4. Velg innstillingen du vil oppdatere.

For å endre tillatelser og datalagring på alle nettsteder du har besøkt, kan du også velge Se tillatelser og data lagret på alle nettsteder

Finn ut hvilke tillatelser som kan endres
  • Informasjonskapsler fra tredjeparter: Nettsteder du besøker, kan bygge inn innhold fra andre nettsteder, for eksempel bilder, annonser og tekst. Informasjonskapsler som angis av disse andre nettstedene, kalles informasjonskapsler fra tredjeparter. Finn ut hvordan du administrerer informasjonskapsler.
  • Bilder: Nettsteder viser vanligvis bilder for illustrasjonsformål, som for eksempel bilder i nettbutikker eller nyhetsartikler.
  • JavaScript: Nettsteder bruker vanligvis JavaScript for å kunne vise interaktive funksjoner, som videospill eller nettskjemaer. Finn ut mer om JavaScript.
  • Protokollbehandlere: Nettsteder kan behandle oppgaver når du klikker på visse linker, for eksempel å opprette meldinger i e-postklienten din eller legge til aktiviteter i kalenderen din.
  • Forgrunnsvinduer og viderekoblinger: Nettsteder kan sende forgrunnsvinduer for å vise annonser, eller de kan bruke viderekoblinger for å føre deg til nettsteder du kanskje helst vil unngå. Finn ut mer om forgrunnsvinduer og viderekoblinger.
  • Forstyrrende annonser: Nettsteder viser vanligvis annonser for å kunne tilby innhold eller tjenester kostnadsfritt. Men noen nettsteder er kjent for å vise forstyrrende eller villedende annonser. Finn ut mer om annonser.
  • Posisjon: Nettsteder bruker vanligvis posisjonen din for å kunne tilby relevante funksjoner eller opplysninger, som lokalnyheter eller butikker i nærheten. Finn ut hvordan du kan dele posisjonen din.
  • Varsler: Nettsteder sender vanligvis varsler for å informere deg om siste nytt eller chatmeldinger. Finn ut mer om varsler.
  • Kamera og mikrofon: Nettsteder bruker vanligvis videokameraet ditt og mikrofonen din for å kunne tilby kommunikasjonsfunksjoner, for eksempel videosamtaler. Finn ut mer om kameraer og mikrofoner.
  • Tilgang for programtillegg uten prosessisolering: Enkelte nettsteder trenger programtillegg for at du skal kunne utføre oppgaver som å strømme video eller installere programvare. Som standard spør Chrome deg om programtillegg på nettsteder skal kunne omgå prosessisoleringen i Chrome og få tilgang til datamaskinen du bruker.
  • Automatiske nedlastinger: Nettsteder kan automatisk laste ned relaterte filer samlet for å spare tid. Finn ut mer om nedlastinger.
  • MIDI-enheter: Nettsteder kobler vanligvis til MIDI-enheter (Musical Instrument Digital Interface) for å kunne tilby funksjoner du kan bruke til å lage og redigere musikk.
  • Bluetooth-enheter: Nettsteder kobler vanligvis til Bluetooth-enheter for å kunne registrere og vise informasjon om enhetene. Finn ut mer om Bluetooth-enhetstilkobling.
  • Bakgrunnssynkronisering: Når du forlater nettsteder, kan de synkronisere for å fullføre oppgaver, som å laste opp bilder eller sende chatmeldinger.
  • Skrifttyper: Nettsteder kan be om å få bruke skrifttyper som er installert på den lokale enheten din.
  • Zoomnivåer: Du kan velge hvor mye du vil zoome inn eller ut på bestemte nettsteder. Finn ut hvordan du zoomer inn eller ut.
  • PDF-dokumenter: Nettsteder publiserer av og til PDF-filer, for eksempel dokumenter, kontrakter og skjemaer. Finn ut mer om PDF-dokumenter.
  • Beskyttet innhold: Når nettsteder spiller av innhold som er beskyttet av opphavsrett, kan de be om å få gjenkjenne enheten din. Finn ut mer om beskyttet innhold.
  • Bevegelsessensorer: Nettsteder bruker ofte bevegelsessensorene på enheten din for å kunne tilby funksjoner som virtuell virkelighet eller helsesporing.
  • Serielle porter: Nettsteder kobler vanligvis til serielle porter for å kunne tilby funksjoner for dataoverføring, som nettverkskonfigurasjon. Finn ut hvordan du kobler nettsteder til serielle enheter.
  • Filredigering: Nettsteder trenger vanligvis tilgang til filer og mapper på enheten din for å kunne tilby funksjoner som å lagre arbeidet ditt automatisk.
  • Utklippstavle: Nettsteder leser vanligvis utklippstavlen din for å kunne tilby funksjoner som å lagre formatet på tekst du kopierer.
  • Betalingsbehandlere: Nettsteder installerer vanligvis betalingsbehandlere for å kunne tilby funksjoner som enklere betaling.
  • Utvidet virkelighet: Nettsteder sporer vanligvis kameraposisjonen din for å kunne tilby AR-funksjoner, for eksempel spill.
  • Virtuell virkelighet: Nettsteder bruker ofte virtuell virkelighet-enhetene og -dataene dine for å la deg starte VR-økter.
  • Innebygd innhold: Nettsteder du besøker, kan bygge inn innhold fra andre nettsteder, for eksempel bilder, annonser og tekst. Disse andre nettstedene kan be om tillatelse til å bruke informasjon de har lagret om deg, når du besøker nettstedet. Finn ut mer om innebygd innhold.
  • Usikkert innhold: Sikre nettsteder kan bygge inn innhold, for eksempel bilder eller nettrammer, som ikke er sikkert. Som standard blokkerer sikre nettsteder usikkert innhold. Du kan angi hvilke nettsteder som kan vise usikkert innhold. Finn ut mer om nettstedinnhold og -sikkerhet.
  • Enhetsbruken din: Nettsteder følger vanligvis med på når du aktivt bruker enheten, for å kunne vise tilgjengeligheten din i meldingsapper.
  • Lyder: Nettsteder kan spille av lyd for å tilby musikk, videoer og annet medieinnhold. Finn ut mer om lyder.
  • HID-enheter: Nettsteder kobler vanligvis til HID-enheter for å kunne tilby funksjoner som bruker uvanlige tastaturer, spillkontrollere og andre enheter. Finn ut hvordan du kobler nettsteder til HID-er.
  • USB-enheter: Nettsteder kobler vanligvis til USB-enheter for å kunne tilby funksjoner som å skrive ut dokumenter eller lagre filer på lagringsenheter. Finn ut hvordan du kobler nettsteder til USB-enheter.
  • Tredjepartspålogging: Nettsteder kan vise påloggingsforespørsler fra identitetstjenester. Endre påloggingstillatelser for tredjeparter.
  • Nettstedsdata på enheten: Nettsteder du besøker, kan lagre informasjon om aktiviteten din for å gi deg en bedre opplevelse – for eksempel for å holde deg pålogget eller for å lagre varer i handlekurven din. Finn ut mer om nettstedsdata på enheten.

Endre innstillinger for bestemte nettsteder

Du kan tillate eller blokkere tillatelser for bestemte nettsteder. Nettstedet bruker innstillingene sine i stedet for standardinnstillingene. Du kan også slette data for nettsteder.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til et nettsted.
  3. Klikk på Se nettstedsinformasjon Default (Secure) til venstre for nettadressen.
  4. Klikk på Nettstedsinnstillinger.
  5. Endre en innstilling for en tillatelse.

Tips:

• Endringene lagres automatisk.
  • Når du klikker på ikonet ved siden av nettadressen, åpnes tidligere lagrede nettstedsinnstillinger. Du kan endre dem uten å gå til «Nettstedsinnstillinger»-menyen i Chrome.
  • Hvis Tilbakestill tillatelser-knappen er tilgjengelig, kan du klikke på den for å tilbakestille de endrede innstillingene.
  • For å beskytte dataene dine fjerner Chrome tillatelser fra nettsteder du ikke har brukt i det siste.