Websiterechten wijzigen

Wanneer u een website bezoekt, kunt u de cookie-instellingen en siterechten gemakkelijk controleren en aanpassen op uw computer. U kunt bijvoorbeeld de toegang van een site tot uw locatie verwijderen.

1. Open een pagina in Chrome op uw computer.
  2. Klik links van het webadres op het pictogram dat u ziet: Vergrendelen Vergrendelen, Informatie Informatie of Waarschuwing Waarschuwing.
  3. Er verschijnt een venster. Controleer de gedeelten Cookies en Rechten.

Cookies controleren

U kunt klikken onder Cookies om de cookies te bekijken die zijn ingesteld door de betreffende webpagina. Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die u heeft bezocht, om browsegegevens zoals uw sitevoorkeuren of uw profielgegevens op te slaan. Cookies worden standaard toegestaan.

Meer informatie over het beheren van cookies.

Rechten controleren

Onder Rechten worden de rechten weergegeven voor de website die u bezoekt. Klik op de pijlen om de rechten aan te passen.

• Locatie. Er wordt standaard een waarschuwing in Google Chrome weergegeven wanneer een site uw locatiegegevens wil gebruiken. Meer informatie over locatie delen.
  • Camera. Sommige sites vragen mogelijk toegang tot uw camera en microfoon. Meer informatie over toegang tot uw camera en microfoon.
  • Microfoon. Sommige sites vragen mogelijk toegang tot uw camera en microfoon. Meer informatie over toegang tot uw camera en microfoon.
  • Meldingen. Sommige websites, zoals Google Agenda, kunnen meldingen weergeven op het bureaublad van uw computer. Google Chrome meldt dit standaard wanneer een site toestemming vraagt om automatisch meldingen weer te geven. Meer informatie over meldingen.
  • JavaScript. JavaScript wordt gebruikt om sites interactiever te maken. Als u ervoor kiest JavaScript uit te schakelen, werken sommige sites niet goed.
  • Plug-ins. Met plug-ins kunnen sites bepaalde typen webcontent weergeven, zoals Flash of Windows Media-bestanden, die browsers niet altijd kunnen verwerken. Cookies worden standaard toegestaan. Meer informatie over het beheren van plug-ins.
  • Afbeeldingen. Afbeeldingen worden standaard toegestaan. Als u afbeeldingen wilt blokkeren, kiest u 'Altijd blokkeren op deze site'.
  • Pop-ups. Pop-ups worden standaard geblokkeerd, zodat ze niet automatisch worden weergegeven. Meer informatie over het beheren van pop-ups.
  • Synchronisatie op de achtergrond. Als uw computer offline gaat tijdens een taak (zoals het verzenden van een chatbericht of het uploaden van een foto), kunnen sommige sites de taak voltooien zodra het apparaat weer online is. De synchronisatie vindt plaats op de achtergrond, zelfs als u de website verlaat.
  • Automatische downloads. Het is mogelijk dat u meerdere bestanden van een site wilt downloaden. U kunt ervoor kiezen deze bestanden automatisch te downloaden.
  • Volledige controle voor MIDI-apparaten. Sommige websites willen mogelijk SysEx-berichten (System Exclusive) gebruiken om volledige toegang te krijgen tot MIDI-apparaten (Musical Instrument Digital Interface).