Åtgärda videor och spel som inte startar

Om en video på YouTube, ett spel på Facebook eller liknande inte fungerar testar du om stegen nedan hjälper.

De här anvisningarna kan hjälpa om du har råkat ut för något av följande:

• En video eller ett spel läses inte in
  • En video eller ett spel visas aldrig
  • En grå ruta visas i stället för en video eller ett spel
  • Chrome hänger sig eller kraschar när en video eller ett spel läses in

Viktigt! Från och med 2021 har Adobe inte längre stöd för plugin-programmet Flash Player. Flash-innehåll, inklusive ljud och video, spelas inte längre upp i någon version av Chrome.

Besök Chrome-bloggen om du vill veta mer.

Steg 1: Aktivera JavaScript

För vissa funktioner krävs JavaScript. Till exempel går det inte att spela upp videor på YouTube utan JavaScript.

1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar.
  4. Klicka på JavaScript följt av Webbplatser får använda JavaScript.
  5. Besök webbplatsen med videon eller spelet på nytt. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.

Steg 2: Kontrollera tillägg, plugin-program, cacheminne och cookies

Ibland kan problem med videouppspelning eller spel bero på Chrome-tillägg, plugin-program eller något som har sparats i cacheminnet eller webbinformationen.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Nytt inkognitofönster.
  3. Besök webbplatsen där videon eller spelet finns i inkognitofönstret.
Om videon eller spelet fungerar
  1. Stäng inkognitofönstret och öppna ett vanligt fönster igen i Chrome.
  2. Klicka på Mer Mer följt av Fler verktyg följt av Tillägg.
  3. Inaktivera alla tillägg.
  4. Besök webbplatsen där videon eller spelet finns. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.

Om videon eller spelet fungerar testar du vart och ett av tilläggen för sig:

1. Aktivera ett tillägg.
  2. Besök webbplatsen där videon eller spelet finns. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.
  3. Om videon eller spelet fungerar testar du nästa tillägg.
  4. När du hittar tillägget som orsakar problemet klickar du på Ta bort.

Om videon eller spelet inte fungerar kan du aktivera tilläggen igen och ta bort webbinformationen. Vissa inställningar för olika webbplatser raderas när du tar bort webbinformationen. Läs mer om att Rensa webbinformation.

1. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Fler verktyg följt av Rensa webbinformation.
  2. Välj en tidsperiod, till exempel Senaste timmen eller Ssenaste 24 timmarna, i rutan som visas. Välj Sedan kontot skapades om du vill rensa allt.
  3. Markera Cachade bilder och filer och Cookies och andra webbplatsdata. Avmarkera information av annan typ som du inte vill ta bort.
  4. Klicka på Rensa webbinformation.
Om videon eller spelet inte fungerar
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
    • På Chromebook, Linux och Mac: Klicka på Återställ inställningarna följt av Återställ inställningarna till standardinställningarna följt av Återställ inställningarna.
    • På Windows: Klicka på Återställ och rensa följt av Återställ inställningarna till standardinställningarna följt av Återställ inställningarna.
  3. Besök webbplatsen med videon eller spelet på nytt. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.

Steg 3: Uppdatera Chrome

För vissa videor och spel krävs den senaste versionen av Chrome.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Uppdatera Google Chrome. Om alternativet inte visas har du redan den senaste versionen.
  4. Klicka på Starta om.
  5. Besök webbplatsen med videon eller spelet på nytt. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.

Steg 4: Återställ Chrome-inställningarna

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Återställ inställningarna följt av Återställ inställningarna till standardinställningarna följt av Återställ inställningarna.
  4. Besök webbplatsen med videon eller spelet på nytt. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.

Läs mer om hur du återställer Chrome-inställningarna.

Steg 5: Återställ internetanslutningen

Problem med videouppspelning eller spel kan bero på internetanslutningen.

1. Stäng av datorn.
  2. Dra ur kontakten till modemet. Om du har en fristående trådlös router gör du likadant med den.
  3. Vänta i ungefär en minut.
  4. Sätt i kontakten till modemet igen och vänta tills alla lampor har slutat blinka. Om du har en fristående trådlös router sätter du i kontakten till den också och väntar tills lamporna har slutat blinka.
  5. Starta datorn.
  6. Besök webbplatsen med videon eller spelet på nytt. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.