Åtgärda videor och spel som inte startar

Om en video på YouTube, ett spel på Facebook eller liknande inte fungerar testar du om stegen nedan hjälper.

De här anvisningarna kan hjälpa om du har råkat ut för något av följande:

• En video eller ett spel läses inte in
  • En video eller ett spel visas aldrig
  • En grå ruta visas i stället för en video eller ett spel
  • Chrome hänger sig eller kraschar när en video eller ett spel läses in

Steg 1: Uppdatera Chrome

För vissa videor och spel krävs den senaste versionen av Chrome.

1. Öppna appen Play Butik Play Butik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Mina appar och spel.
  3. Titta efter Chrome Chrome under Uppdateringar.
  4. Om Chrome finns med i listan trycker du på Uppdatera.
  5. Besök webbplatsen med videon eller spelet på nytt när uppdateringen är klar. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Läs in igen Läs in igen.

Steg 2: Aktivera JavaScript

För vissa funktioner krävs JavaScript.

1. Öppna appen Google Chrome Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar.
  4. Tryck på JavaScript och aktivera inställningen.
  5. Besök webbplatsen med videon eller spelet på nytt. Tryck på Mer Mer följt av Läs in igen Läs in igen.

Steg 3: Återställ internetanslutningen

Problem med videouppspelning eller spel kan bero på internetanslutningen.

1. Stäng av Android-enheten.
  2. Dra ur kontakten till modemet. Om du har en fristående trådlös router gör du likadant med den.
  3. Vänta i ungefär en minut.
  4. Sätt i kontakten till modemet igen och vänta tills alla lampor har slutat blinka. Om du har en fristående trådlös router sätter du i kontakten till den också och väntar tills lamporna har slutat blinka.
  5. Slå på Android-enheten.
  6. Besök webbplatsen med videon eller spelet på nytt. Tryck på Mer Mer följt av Läs in igen Läs in igen.

Steg 4: Kontrollera cacheminne och cookies

Vissa problem med videor eller spel beror på något som har sparats i webbläsaren.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Ny inkognitoflik.
  3. Besök webbplatsen med videon eller spelet på inkognitofliken.

Om videon eller spelet inte fungerar tar du bort webbinformationen. Vissa inställningar för olika webbplatser raderas när du tar bort webbinformationen. Läs mer om att Rensa webbinformation.

1. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  2. Tryck på Integritet och säkerhet följt av Rensa webbinformation.
  3. Välj ett tidsintervall, till exempel Senaste timmen eller Sedan kontot skapades.
  4. Välj Cookies och andra webbplatsdata och Cachade bilder och filer. Avmarkera information av annan typ som du inte vill ta bort.
  5. Tryck på Rensa data.