Fiks videoer og spill som ikke fungerer

Hvis en YouTube-video, et Facebook-spill eller et annet medieelement ikke fungerer, kan du prøve fremgangsmåten nedenfor for å fikse problemet.

Disse trinnene kan hjelpe når

• en video eller et spill ikke lastes inn
  • en video eller et spill mangler innhold
  • en grå boks vises i stedet for en video eller et spill
  • Chrome fryser eller kræsjer under innlasting av en video eller et spill

Trinn 1: Tillat Flash på nettstedet

Se etter feilmeldingen «Klikk for å slå på Adobe Flash Player» eller en melding om å laste ned Flash. Hvis du ser disse feilene, trenger nettstedet tillatelse til å bruke Flash.

Du bør bare tillate at Flash kjøres på nettsteder du stoler på.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til nettstedet med videoen eller spillet.
  3. Klikk på Lås Lås eller Info Informasjon til venstre for nettadressen.
  4. Klikk på pilene Piler til høyre for «Flash».
  5. Velg Tillat alltid på dette nettstedet.
  6. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.

Trinn 2: Slå på JavaScript

Noen medieelementer krever JavaScript. YouTube-videoer kjører for eksempel ikke uten JavaScript.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Under «Personvern og sikkerhet» klikker du på Nettstedsinnstillinger.
  5. Klikk på JavaScript.
  6. Slå på Tillatt (anbefalt).
  7. Gå tilbake til nettstedet med videoen eller spillet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.

Trinn 3: Sjekk utvidelser, programtillegg, buffer og informasjonskapsler

Noen problemer med spill eller video forårsakes av Chrome-utvidelser, programtillegg eller noe som er lagret i bufferen eller nettleserdataene.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer og så Nytt inkognitovindu øverst til høyre.
  3. Gå til nettstedet med videoen eller spillet i inkognitovinduet.
Hvis videoen eller spillet fungerer
  1. Lukk inkognitovinduet, og gå tilbake til et vanlig Chrome-vindu.
  2. Klikk på Mer Mer og så Flere verktøy og så Utvidelser.
  3. Slå av alle utvidelsene dine.
  4. Gå til nettstedet med videoen eller spillet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.

Hvis videoen eller spillet fungerer, tester du hver utvidelse enkeltvis:

1. Slå på én utvidelse.
  2. Gå til nettstedet med videoen eller spillet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.
  3. Hvis videoen eller spillet spilles av, prøver du neste utvidelse.
  4. Når du finner utvidelsen som forårsaker problemet, klikker du på Fjern.

Hvis videoen eller spillet ikke fungerer, kan du slå på utvidelsene dine igjen og slette nettlesingsdataene dine. Når du sletter nettlesingsdataene, slettes noen av innstillingene dine for nettsteder. Finn ut mer om sletting av nettlesingsdataene.

1. Klikk på Mer Mer og så Flere verktøy og så Slett nettlesingsdata øverst til høyre.
  2. Velg en tidsperiode øverst i boksen som åpnes, for eksempel den siste timen eller det siste døgnet. For å slette alt, velg tidenes morgen.
  3. Velg Bufrede bilder og filer og Informasjonskapsler og andre nettstedsdata. Fjern merkingen for eventuelle andre typer informasjon du ikke vil fjerne.
  4. Klikk på Slett nettlesingsdata.
Hvis videoen eller spillet ikke fungerer
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Tilbakestill i «Tilbakestill»-delen.
  5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill.
  6. Gå tilbake til nettstedet med videoen eller spillet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.

Trinn 4: Oppdater Chrome

Videoer og spill trenger noen ganger den nyeste versjonen av Chrome.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Oppdater Google Chrome. Hvis du ikke ser denne knappen, har du allerede den nyeste versjonen.
  4. Klikk på Start på nytt.
  5. Gå tilbake til nettstedet med videoen eller spillet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.

Trinn 5: Tilbakestill Chrome-innstillingene

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Tilbakestill i «Tilbakestill»-delen.
  5. Bekreft ved å klikke på Tilbakestill.
  6. Gå tilbake til nettstedet med videoen eller spillet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.

Finn ut mer om tilbakestilling av Chrome-innstillingene dine.

Trinn 6: Tilbakestill Internett-tilkoblingen

Det kan hende at Internett-nettverket ditt forårsaker problemer med videoen eller spillet.

1. Slå av datamaskinen.
  2. Koble fra modemet. Hvis den trådløse ruteren din er en separat enhet, kobler du fra den også.
  3. Vent i cirka ett minutt.
  4. Koble til modemet, og vent til alle lysene har sluttet å blinke. Hvis den trådløse ruteren din er en separat enhet, kobler du den til på nytt og venter til alle lysene har sluttet å blinke.
  5. Slå på datamaskinen.
  6. Gå tilbake til nettstedet med videoen eller spillet. Klikk på Last inn på nytt Last inn på nytt øverst til venstre.