Problemen oplossen met video's en games die niet werken

Als YouTube-video's, Facebook-games of andere media niet werken, probeer je de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Deze stappen bieden ondersteuning bij:

• Een video of game die niet wordt geladen
  • Een video of game die leeg is
  • Een grijs vak dat wordt weergegeven in plaats van een video of game
  • Het vastlopen of crashen van Chrome tijdens het laden van een video of game

Belangrijk: Sinds 2021 ondersteunt Adobe de Flash Player-plug-in niet meer. Flash-content, waaronder audio en video, wordt in geen enkele versie van Chrome meer afgespeeld.

Ga naar de Chrome-blog voor meer informatie.

Stap 1: Zet JavaScript aan

Voor sommige media is JavaScript vereist. YouTube-video's kunnen bijvoorbeeld niet worden afgespeeld zonder JavaScript.

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik op JavaScript en dan Sites kunnen JavaScript gebruiken.
  5. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Stap 2: Check je extensies, plug-ins, cache en cookies

Sommige problemen met video's of games worden veroorzaakt door Chrome-extensies, plug-ins of iets dat is opgeslagen in je cachegeheugen of browsergegevens.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Nieuw incognitovenster.
  3. Ga in het incognitovenster naar de site met de video of game.
Als de video of game werkt
  1. Sluit het incognitovenster en ga terug naar een normaal Chrome-venster.
  2. Klik op Meer Meer en dan Meer tools en dan Extensies.
  3. Zet al je extensies uit.
  4. Ga naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Als de video of game werkt, test je elke extensie afzonderlijk:

1. Zet een extensie aan.
  2. Ga naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.
  3. Probeer de volgende extensie als de video of game werkt.
  4. Klik op Verwijderen als je de extensie vindt die het probleem veroorzaakt.

Als de video of game niet werkt, kun je de extensies weer aanzetten en wis je je browsegegevens. Als je de browsegegevens wist, worden sommige instellingen voor websites gewist. Meer informatie over hoe je je browsegegevens wist

1. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Meer tools en dan Browsegegevens wissen.
  2. Kies bovenaan in het vak een tijd, zoals Afgelopen uur of Afgelopen 24 uur. Als je alles wilt verwijderen, selecteer je Alles.
  3. Selecteer Gecachete afbeeldingen en bestanden en Cookies en andere sitegegevens. Deselecteer alle andere soorten informatie die je niet wilt verwijderen.
  4. Klik op Browsegegevens wissen.
Als de video of game niet werkt
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
    • Chromebook, Linux en Mac: Klik op Instellingen resetten en dan Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden en dan Instellingen resetten.
    • Windows: Klik op Resetten en opruimen en dan Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden en dan Instellingen resetten.
  3. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Stap 3: Update Chrome

Voor video's en games is soms de nieuwste versie van Chrome vereist.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als je deze knop niet ziet, gebruik je al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.
  5. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Stap 4: Reset de Chrome-instellingen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Instellingen resetten en dan Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden en dan Instellingen resetten.
  4. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Meer informatie over hoe je de Chrome-instellingen reset

Stap 5: Reset je internetverbinding

Je internetnetwerk kan problemen veroorzaken met de video of game.

1. Zet je computer uit.
  2. Koppel je modem los. Als je draadloze router een afzonderlijk apparaat is, maak je ook daarvan de stekker los.
  3. Wacht ongeveer een minuut.
  4. Steek de stekker van je modem weer in het stopcontact en wacht tot er geen lampjes meer knipperen. Als je draadloze router een afzonderlijk apparaat is, steek je de stekker weer in het stopcontact en wacht je tot alle lampjes niet meer knipperen.
  5. Zet je computer aan.
  6. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.