Problemen oplossen met video's en games die niet werken

Als YouTube-video's, Facebook-games of andere media niet werken, probeert u de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Deze stappen bieden ondersteuning bij:

• Een video of game die niet wordt geladen
  • Een video of game die leeg is
  • Een grijs vak dat wordt weergegeven in plaats van een video of game
  • Het vastlopen of crashen van Chrome tijdens het laden van een video of game

Stap 1: Sta Flash toe op de site

Zoek naar de foutmelding 'Klik om Adobe Flash Player in te schakelen' of een bericht over het downloaden van Flash. Als deze fouten worden weergegeven, heeft de site toestemming nodig om Flash te gebruiken.

Sta het uitvoeren van Flash alleen toe op websites die je vertrouwt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de site met de video of game.
  3. Klik links van het webadres op het hangslot Slot of Info Informatie.
  4. Klik rechts van 'Flash' op de pijlen Pijlen.
  5. Kies Altijd toestaan op deze site.
  6. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Stap 2: Schakel JavaScript in

Voor sommige media is JavaScript vereist. YouTube-video's kunnen bijvoorbeeld niet worden afgespeeld zonder JavaScript.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  5. Klik op JavaScript.
  6. Schakel Toegestaan (aanbevolen) in.
  7. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Stap 3: Controleer je extensies, plug-ins, cache en cookies

Sommige problemen met video's of games worden veroorzaakt door Chrome-extensies, plug-ins of iets dat is opgeslagen in je cachegeheugen of browsergegevens.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Nieuw incognitovenster.
  3. Ga in het incognitovenster naar de site met de video of game.
Als de video of game werkt
  1. Sluit het incognitovenster en ga terug naar een normaal Chrome-venster.
  2. Klik op Meer Meer en dan Meer hulpprogramma's en dan Extensies.
  3. Schakel al je extensies uit.
  4. Ga naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Als de video of game werkt, test je elke extensie afzonderlijk:

1. Schakel een extensie in.
  2. Ga naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.
  3. Als de video of game werkt, probeer je de volgende extensie.
  4. Wanneer je de extensie vindt die het probleem veroorzaakt, klik je op Verwijderen.

Als de video of game niet werkt, kun je de extensie weer inschakelen en wis je je browsegegevens. Als je de browsegegevens wist, worden sommige instellingen voor websites gewist. Meer informatie over je browsergegevens wissen.

1. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Meer hulpprogramma's en dan Browsegegevens wissen.
  2. Kies bovenaan een tijd in het vak, zoals het afgelopen uur of de afgelopen dag. Selecteer het eerste gebruik om alles te verwijderen.
  3. Selecteer Gecachte afbeeldingen en bestanden en Cookies en andere sitegegevens. Maak de selectie ongedaan voor alle andere soorten informatie die je niet wilt verwijderen.
  4. Klik op Browsegegevens wissen.
Als de video of game niet werkt
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder het gedeelte Resetten op Resetten.
  5. Bevestig je keuze met Resetten.
  6. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Stap 4: Update Chrome

Voor video's en games is soms de nieuwste versie van Chrome vereist.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruik je al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.
  5. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Stap 5: Reset de Chrome-instellingen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder het gedeelte Resetten op Resetten.
  5. Bevestig je keuze met Resetten.
  6. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.

Meer informatie over het resetten van je Chrome-instellingen.

Stap 6: Reset je internetverbinding

Je internetnetwerk kan mogelijk problemen veroorzaken met de video of game.

1. Schakel je computer uit.
  2. Koppel je modem los. Als je draadloze router een afzonderlijk apparaat is, koppel je deze ook los.
  3. Wacht ongeveer een minuut.
  4. Steek de stekker van je modem weer in het stopcontact en wacht tot er geen lampjes meer knipperen. Als je draadloze router een afzonderlijk apparaat is, steek je de stekker weer in het stopcontact en wacht je tot alle lampjes niet meer knipperen.
  5. Schakel de computer in.
  6. Ga terug naar de site met de video of game. Klik linksboven op Opnieuw laden Opnieuw laden.