Video- ja peliongelmien korjaaminen

Jos YouTube-video, Facebook-peli tai muu vastaava ei toimi, kokeile alla olevia ohjeita sen korjaamiseksi.

Näistä ohjeista voi olla apua, jos

• video tai peli ei lataudu
  • videon tai pelin tilalla näkyy tyhjää
  • videon tai pelin tilalla näkyy harmaa laatikko
  • Chrome jumittuu tai kaatuu videon tai pelin lataamisen aikana.

Vaihe 1: Salli Flash sivustolla

Saatko viestin Ota Adobe Flash Player käyttöön klikkaamalla tai viestin Flashin lataamisesta? Jos näet nämä virheet, sivusto tarvitsee luvan käyttääkseen Flashia.

Salli Flash-sisällön käyttö vain, jos luotat sivustoon.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Siirry sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee.
  3. Klikkaa verkko-osoitteen vasemmalta puolelta lukkokuvaketta Lukitse tai tietokuvaketta Tiedot.
  4. Klikkaa Flash-kohdan oikealta puolelta nuolikuvaketta Nuolet.
  5. Valitse Salli aina tällä sivustolla.
  6. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Päivitä.

Vaihe 2: Ota JavaScript käyttöön

Joidenkin mediatiedostojen toistaminen edellyttää JavaScriptia. Esimerkiksi YouTube-videot eivät toimi ilman JavaScriptiä.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ‑osiosta Sivustoasetukset.
  5. Valitse JavaScript.
  6. Ota käyttöön Sallittu (suositus).
  7. Palaa sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Päivitä.

Vaihe 3: Tarkista laajennukset, välimuisti ja evästeet

Joidenkin videontoistoon tai pelaamiseen liittyvien häiriöiden syynä ovat Chromen laajennukset, välimuistin tiedot tai selailutiedot.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Uusi incognito-ikkuna.
  3. Siirry incognito-ikkunassa sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee.
Jos video tai peli toimii
  1. Sulje incognito-ikkuna ja palaa normaaliin Chrome-ikkunaan.
  2. Valitse Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Laajennukset.
  3. Poista kaikki laajennukset käytöstä.
  4. Siirry sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Päivitä.

Jos video tai peli toimii, testaa jokaisen laajennuksen toiminta erikseen:

1. Ota yksi laajennus käyttöön.
  2. Siirry sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Päivitä.
  3. Jos video tai peli toimii, siirry seuraavaan laajennukseen.
  4. Kun löydät ongelman aiheuttavan laajennuksen, valitse Poista.

Jos video tai peli ei toimi, voit ottaa laajennuksen takaisin käyttöön ja tyhjentää selaustietosi. Selailutietojen poistaminen tyhjentää kaikki verkkosivuille määrittämäsi asetukset. Lue lisää selaustietojen poistamisesta.

1. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Lisää työkaluja ja sitten Poista selaustiedot.
  2. Valitse näkyviin tulevan ruudun yläreunasta ajanjakso, kuten viime tunti tai eilinen. Jos haluat poistaa kaikki tiedot, valitse alusta asti.
  3. Valitse Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot ja Evästeet ja muut sivuston tiedot. Poista valinta niiden tietojen kohdalta, joita et halua poistaa.
  4. Valitse Poista selailutiedot.
Jos video tai peli ei toimi
  1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Asetusten palauttaminen ‑kohdassa Asetusten palauttaminen.
  5. Vahvista toiminto valitsemalla Palauta.
  6. Palaa sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Päivitä.

Vaihe 4: Päivitä Chrome

Joskus videot ja pelit vaativat toimiakseen Chromen uusimman version.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Päivitä Google Chrome. Jos vaihtoehto ei ole saatavilla, käytössäsi on uusin versio.
  4. Valitse Käynnistä uudelleen.
  5. Palaa sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Päivitä.

Vaihe 5: Palauta Chromen asetukset

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse alareunasta Lisäasetukset.
  4. Valitse Asetusten palauttaminen ‑kohdassa Asetusten palauttaminen.
  5. Vahvista toiminto valitsemalla Palauta.
  6. Palaa sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Päivitä.

Lue lisää Chromen asetusten palauttamisesta.

Vaihe 6: Nollaa internetyhteys

Internetyhteytesi saattaa aiheuttaa häiriöitä videontoistossa tai pelaamisessa.

1. Sammuta tietokone.
  2. Irrota modeemi virtalähteestä. Irrota myös langaton reititin, jos se on erillinen laite.
  3. Odota noin minuutti.
  4. Kytke modeemi takaisin virtalähteeseen ja odota, että kaikki merkkivalot lakkaavat vilkkumasta. Jos reititin on erillinen laite, kytke se takaisin ja odota, kunnes yksikään uusi merkkivalo ei vilku.
  5. Käynnistä tietokone.
  6. Palaa sivustolle, jolla video tai peli sijaitsee. Valitse vasemmasta yläreunasta Päivitä Päivitä.