Problemen oplossen met video's en games die niet werken

Als YouTube-video's, Facebook-games of andere media niet werken, probeert u de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Deze stappen bieden ondersteuning bij:

• Een video of game die niet wordt geladen
  • Een video of game die leeg is
  • Een grijs vak dat wordt weergegeven in plaats van een video of game
  • Het vastlopen of crashen van Chrome tijdens het laden van een video of game

Stap 1: Sta Flash toe op de site

Zoek naar de foutmelding 'Klik om Adobe Flash Player in te schakelen' of een bericht over het downloaden van Flash. Als deze fouten worden weergegeven, heeft de site toestemming nodig om Flash te gebruiken.

Sta het uitvoeren van Flash alleen toe op websites die u vertrouwt.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar de site met de video of game.
  3. Klik links van het webadres op Vergrendelen Slot of op Info Informatie.
  4. Klik rechts van Flash op de pijlen Pijlen.
  5. Kies Altijd toestaan op deze site.
  6. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Stap 2: Schakel JavaScript in

Voor sommige media is JavaScript vereist. YouTube-video's kunnen bijvoorbeeld niet worden afgespeeld zonder JavaScript.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op JavaScript.
  6. Schakel Toegestaan (aanbevolen) in.
  7. Ga terug naar de site met de video of game. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Stap 3: Controleer uw extensies, plug-ins, cache en cookies

Sommige problemen met video's of games worden veroorzaakt door Chrome-extensies, plug-ins of iets dat is opgeslagen in uw cachegeheugen of browsergegevens.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Nieuw incognitovenster.
  3. Ga in het incognitovenster naar de site met de video of game.
Als de video of game werkt
  1. Sluit het incognitovenster en ga terug naar een normaal Chrome-venster.
  2. Klik op Meer Meer en vervolgens Meer hulpprogramma's en vervolgens Extensies.
  3. Schakel al uw extensies uit.
  4. Ga naar de site met de video of game. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Als de video of game werkt, test u elke extensie afzonderlijk:

1. Schakel een extensie in.
  2. Ga naar de site met de video of game. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.
  3. Als de video of game werkt, probeert u de volgende extensie.
  4. Wanneer u de extensie vindt die het probleem veroorzaakt, klikt u op Verwijderen.

Als de video of game niet werkt, kunt u de extensie weer inschakelen en wist u uw browsegegevens. Als u de browsegegevens wist, worden sommige instellingen voor websites gewist. Meer informatie over het wissen van uw browsegegevens.

1. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Meer hulpprogramma's en vervolgens Browsegegevens wissen.
  2. Kies bovenaan een tijd in het vak, zoals het afgelopen uur of de afgelopen dag. Selecteer het eerste gebruik om alles te verwijderen.
  3. Selecteer Gecachte afbeeldingen en bestanden en Cookies en andere sitegegevens. Maak de selectie ongedaan voor alle andere soorten informatie die u niet wilt verwijderen.
  4. Klik op Browsegegevens wissen.
Als de video of game niet werkt
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder het gedeelte Resetten op Resetten.
  5. Bevestig uw keuze met Resetten.
  6. Ga terug naar de site met de video of game. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Stap 4: Update Chrome

Voor video's en games is soms de nieuwste versie van Chrome vereist.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Google Chrome updaten. Als deze knop niet wordt weergegeven, gebruikt u al de nieuwste versie.
  4. Klik op Opnieuw starten.
  5. Ga terug naar de site met de video of game. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Stap 5: Reset de Chrome-instellingen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder het gedeelte Resetten op Resetten.
  5. Bevestig uw keuze met Resetten.
  6. Ga terug naar de site met de video of game. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Meer informatie over het resetten van uw Chrome-instellingen.

Stap 6: Reset uw internetverbinding

Uw internetnetwerk kan mogelijk problemen veroorzaken met de video of game.

1. Schakel uw computer uit.
  2. Koppel uw modem los. Als uw draadloze router een afzonderlijk apparaat is, koppelt u deze ook los.
  3. Wacht ongeveer een minuut.
  4. Steek de stekker van uw modem weer in het stopcontact en wacht tot er geen lampjes meer knipperen. Als uw draadloze router een afzonderlijk apparaat is, steekt u de stekker weer in het stopcontact en wacht u tot alle lampjes niet meer knipperen.
  5. Schakel de computer in.
  6. Ga terug naar de site met de video of game. Klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.
Chrome-auteur Jess

Jess is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback te geven.