Het probleem oplossen waarbij video's niet afspelen in Chrome

Als een video op YouTube, Facebook of andere sites niet werkt in uw Chrome-browser (bijvoorbeeld de video wordt niet geladen, het beeld blijft zwart of Chrome loopt vast of crasht door de video), kunt u de onderstaande tips voor probleemoplossing proberen.

Stap 1: Update Chrome

U heeft mogelijk de nieuwste versie van Chrome nodig om uw video af te spelen. Lees meer informatie over het updaten van Chrome voor uw computer en mobiele apparaat.

Stap 2: Schakel JavaScript in

Voor het afspelen van de video is mogelijk JavaScript vereist. YouTube-video's kunnen bijvoorbeeld niet worden afgespeeld zonder JavaScript.

1. Open een nieuw Chrome-browservenster.
  2. Typ chrome://settings/content in de adresbalk.
  3. Selecteer in het gedeelte JavaScript de optie Alle sites toestaan JavaScript uit te voeren (aanbevolen).
  4. Klik op Gereed om het venster te sluiten.
  5. Klik in de linkerbovenhoek op de knop Vernieuwen Opnieuw laden. Hiermee worden de instellingen geüpdatet.

Stap 3: Reset uw internetverbinding

Uw internetnetwerk kan mogelijk problemen veroorzaken bij het afspelen van uw video. Probeer dit te resetten:

1. Schakel uw computer of mobiele apparaat uit.
  2. Haal de stekker van uw modem en draadloze router (als dit een afzonderlijk apparaat is) uit het stopcontact.
  3. Wacht ongeveer een minuut.
  4. Steek de stekker van uw modem weer in het stopcontact en wacht tot er geen lampjes meer knipperen.
  5. Als u de stekker van uw router uit het stopcontact heeft gehaald, steekt u deze weer in het stopcontact en wacht tot er geen lampjes meer knipperen.
  6. Schakel uw computer of mobiele apparaat in en probeer uw video af te spelen.

Stap 4: Controleer uw extensies, plug-ins, cache en cookies

Sommige problemen met video's worden veroorzaakt door Chrome-extensies, -plug-ins of iets dat in uw cachegeheugen of browsergegevens is opgeslagen. Hieronder vindt u meer informatie over het oplossen van het probleem:

Extensies en plug-ins controleren

Als u wilt achterhalen of een extensie problemen veroorzaakt, probeert u de video met problemen af te spelen in de incognitomodus. Meer informatie over de incognitomodus.

• Als dat het probleem oplost, schakelt u uw extensies of plug-ins tijdelijk uit. Schakel deze dan een voor een weer in om te achterhalen welke extensie of plug-in het probleem veroorzaakt.
  • Als dit niet werkt, probeert u Chrome te resetten naar de standaardinstellingen. Hierdoor worden uw extensies en plug-ins uitgeschakeld.
Cache en cookies wissen

Controleer of de video kan worden afgespeeld in een incognitovenster in Chrome. Als de video nu wel wordt afgespeeld, moet u uw cachegeheugen en browsegegevens wissen. Informatie over het cachegeheugen en browsegegevens wissen.

Opmerking: Houd er rekening mee dat wanneer u uw cachegeheugen en cookies wist, uw instellingen voor websites worden verwijderd. Hier zijn enkele voorbeelden:

• Als u ervoor heeft gekozen sites uw gebruikersnaam en wachtwoord te laten onthouden, worden deze verwijderd uit het browsergeheugen wanneer u uw cachegeheugen en cookies wist. U moet opnieuw bij deze sites inloggen.
  • Websites worden mogelijk langzamer geladen door afbeeldingen en bepaalde content die volledig opnieuw moeten worden geladen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.