Använda Chrome som gäst

Obs! Logga bara in på känsliga webbplatser på enheter som tillhör personer som du litar på. Ägare kanske kan få åtkomst till din data.

I gästläget kan du varken se eller ändra information i andra Chrome-profiler. När du avslutar gästläget tas webbaktiviteten bort från datorn.

Använd gästläget när

• andra lånar din dator eller när du lånar någon annans dator
  • du använder en offentlig dator, till exempel på ett bibliotek eller ett kafé.

Om du vill surfa privat på din egen dator använder du inkognitoläget. Du ser din information och dina inställningar, men ingen webbhistorik sparas.

Öppna gästläget

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger.
  3. Klicka på Gäst.

Tips!

• Om det finns en kontrollerad användare på din dator går det inte att använda gästläget när alla profiler som inte är kontrollerade är låsta.

• Gästläget är inte tillgängligt på Chromebook. Läs om hur du använder Chromebook som gäst.

Avsluta gästläget

Stäng fönstret där du surfar i gästläge.

Webbhistoriken, cookies och annan webbplatsdata raderas.

Andra kan se vissa uppgifter

Gästläget gör att din surfaktivitet inte sparas lokalt i Chrome-historiken, men du bör endast logga in på känsliga webbplatser på enheter som tillhör personer som du litar på. Enhetens ägare kanske kan få åtkomst till din data, till exempel din aktivitet och plats. Datan kan också fortfarande vara synlig för:

• Webbplatser du besöker, inklusive annonser och resurser som används på dessa webbplatser
  • Webbplatser som du loggar in på
  • Din arbetsgivare, skola eller någon annan som driver nätverket du använder
  • Internetleverantören
  • Sökmotorer