Surf i Chrome som gjest

Viktig: Logg på sensitive nettsteder kun på enheter som du stoler på. Eierne kan kanskje få tilgang til dataene dine.

I gjestemodus kan du ikke se eller endre informasjonen til andre Chrome-profiler. Når du går ut av gjestemodus, blir nettleseraktiviteten din slettet fra datamaskinen.

Bruk gjestemodus når

• du vil la andre bruke datamaskinen din eller du vil bruke noen andres datamaskin
  • du bruker en offentlig datamaskin, for eksempel på et bibliotek eller en kafé

Hvis du vil surfe privat på din egen datamaskin, kan du bruke inkognitomodus. Du ser informasjonenen din og innstillingene dine uten at noe lagres i nettleserloggen.

Åpne gjestemodus

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på ProfilProfil.
  3. Klikk på Gjest.

Tips:

Avslutt gjestemodus

Lukk nettleservinduet som er i gjestemodus.

Nettleserloggen, informasjonskapslene og nettstedsdataene for økten slettes.

Andre kan se noe informasjon

Gjestemodus forhindrer Chrome fra å lagre nettleseraktiviteten din i den lokale loggen, men du bør bare logge på sensitive nettsteder på enheter som tilhører personer du stoler på. Enhetseierne kan være i stand til å få tilgang til dataene dine, for eksempel aktivitet og posisjon. Dataene kan også fortsatt være synlige for disse:

• Nettstedene du besøker, inkludert annonser og ressurser som brukes på de aktuelle nettstedene.
  • Nettsteder du logger på.
  • Arbeidsgiveren din, skolen din eller den som administrerer nettverket du bruker.
  • Internettleverandøren din.
  • Søkemotorer.
    • Søkemotorer kan vise søkeforslag basert på plasseringen din eller aktiviteten i den pågående inkognito-surfeøkten. Når du søker på Google, anslår Google alltid det generelle området du søker fra. Finn ut mer om posisjon når du søker på Google.