Surf i Chrome som gjest

Når du er i gjestemodus, kan du ikke se eller endre informasjon i andre Chrome-profiler. Og når du avslutter gjestemodus, slettes nettlesingsaktiviteten din fra datamaskinen du bruker.

Gjestemodus er ideelt når

• du vil la andre bruke datamaskinen din eller bruke noen andres datamaskin
  • du bruker en offentlig datamaskin, for eksempel på et bibliotek eller en kafé

Hvis du vil surfe privat på din egen datamaskin, kan du bruke inkognitomodus. Da ser du informasjonen din og innstillingene dine uten at det lagres noe i nettleserloggen.

Start gjestemodus

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Profil Profil.
  3. Klikk på Åpne gjestevindu.

Merk: Hvis datamaskinen har en administrert bruker, er ikke gjestemodus tilgjengelig når alle ikke-administrerte profiler er låst. Finn ut hvordan du låser profilen din.

Avslutt gjestemodus

Øverst til høyre klikker du på Gjest Gjestemodus etterfulgt av Avslutt gjesteøkten.

Nettleserloggen, informasjonskapslene og nettstedsdataene for økten slettes.

Andre kan se noe informasjon

Med gjestemodus hindres Chrome i å lagre surfeaktiviteten din.

• nettstedene du besøker, inkludert annonser og ressurser som brukes på de aktuelle nettstedene
  • nettsteder du logger på
  • arbeidsgiveren din, skolen din eller den som administrerer nettverket du bruker
  • internettleverandøren din
  • søkemotorer
    • Søkemotorer kan vise søkeforslag basert på plasseringen din eller aktiviteten i den pågående inkognito-surfeøkten.