Chrome als gast gebruiken

Belangrijk: Log alleen in op gevoelige websites vanaf apparaten van mensen die je vertrouwt. Eigenaren kunnen misschien toegang krijgen tot je gegevens.

In de gastmodus kun je geen Chrome-profielgegevens van andere gebruikers bekijken of aanpassen. Als je de gastmodus afsluit, wordt je browse-activiteit verwijderd van de computer.

Gebruik de gastmodus als je:

• anderen je computer laat lenen of als je de computer van iemand anders leent,
  • een openbare computer gebruikt, zoals in een bibliotheek of café.

Als je privé op je eigen computer wilt browsen, gebruik je de incognitomodus. Je ziet je gegevens en instellingen zonder dat er browsegeschiedenis wordt opgeslagen.

De gastmodus openen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Klik op Gast.

Tips:

De gastmodus verlaten

Sluit het browservenster in de gastmodus.

Je browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens worden gewist.

Anderen kunnen bepaalde informatie bekijken

In de gastmodus slaat Chrome je browse-activiteiten niet op in je lokale geschiedenis. Toch is het belangrijk dat je alleen inlogt op gevoelige websites vanaf apparaten van mensen die je vertrouwt. Apparaateigenaren kunnen toegang krijgen tot je gegevens, zoals je activiteit en locatie. Deze gegevens kunnen ook nog steeds zichtbaar zijn voor:

• Websites die je bezoekt, inclusief de advertenties en bronnen die op deze sites worden gebruikt
  • Websites waarbij je inlogt
  • Je werkgever, school of degene die het netwerk beheert dat je gebruikt
  • Je internetprovider
  • Zoekmachines