Chrome als gast gebruiken

In de gastmodus kun je geen Chrome-profielgegevens van andere gebruikers bekijken of aanpassen. Als je de gastmodus afsluit, wordt je browse-activiteit verwijderd van de computer.

Gastmodus is ideaal wanneer je:

• anderen je computer laat lenen of wanneer je de computer van iemand anders leent,
  • een openbare computer gebruikt, zoals in een bibliotheek of café.

Als je privé op je eigen computer wilt browsen, gebruik je de incognitomodus. Je ziet je gegevens en instellingen zonder dat er browsegeschiedenis wordt opgeslagen.

De gastmodus openen

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op de knop met een naam of op Mensen Mensen.
  3. Klik op Gast.

Opmerking: Als er een gebruiker met beperkte rechten op uw computer is ingesteld, is de gastmodus niet beschikbaar wanneer alle profielen die niet onder toezicht zijn, zijn vergrendeld. Meer informatie over het vergrendelen van uw profiel.

De gastmodus verlaten

Klik in de rechterbovenhoek op Gast en dan Gastsessie sluiten.

Uw browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens worden gewist.

Anderen kunnen bepaalde gegevens bekijken

In de gastmodus wordt voorkomen dat Chrome uw browse-activiteit opslaat.

Je activiteit is mogelijk nog zichtbaar voor:

• websites die je bezoekt, inclusief de advertenties en bronnen die op deze sites worden gebruikt,
  • je werkgever, school of degene die het netwerk beheert dat je gebruikt,
  • je internetprovider.

Als je inlogt op een account om een webservice (zoals Gmail) te gebruiken, kan je browse-activiteit worden opgeslagen op sites waarop dat account wordt herkend.