Verbindingsfouten oplossen

U kunt een foutmelding ontvangen in Chrome als er een probleem is met de netwerkverbinding.

Kies een van de onderstaande fouttypen om te beginnen met het oplossen van het probleem.

'Deze webpagina bevat een omleidingslus' of 'ERR_TOO_MANY_REDIRECTS'

Deze fout wordt weergegeven wanneer Chrome stopt omdat de pagina u te vaak heeft geprobeerd om te leiden.

Soms worden pagina's niet geopend omdat cookies niet correct functioneren. U kunt uw cookies wissen om het probleem op te lossen.

'Deze site kan geen beveiligde verbinding leveren, netwerk heeft een ongeldige reactie verzonden'

Deze fout wordt weergegeven als de webpagina een fout bevat die Chrome niet kan interpreteren.

Neem contact op met de website-eigenaar om de fout op te lossen.

Bent u eigenaar van deze website? Lees meer over het oplossen van de fout ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION.

'Uw verbinding is niet privé', 'NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID' of 'ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID'

Probeer deze tips als er een fout met betrekking tot HSTS, privacycertificaten of ongeldige namen wordt weergegeven:

Stap 1: log in bij de portal

Als u onlangs verbinding heeft gemaakt met een wifi-netwerk dat een inlogportal heeft, probeert u in te loggen.

1. Ga naar een website die begint met http://. Sommige populaire websites die http:// nog steeds gebruiken, zijn:
  2. De inlogpagina van de wifi-portal wordt geopend.
  3. Log in bij de portal om internet te gebruiken.

Stap 2: open de webpagina in de incognitomodus (alleen op de computer)

Open de pagina in een incognitovenster. Als de pagina wordt geopend, wordt de fout veroorzaakt door een Chrome-extensie.

U kunt de fout oplossen door de Chrome-extensies uit te schakelen die uw verbinding beïnvloeden.

Stap 3: update Windows (alleen op de computer)

Zorg ervoor dat uw besturingssysteem up-to-date is als u een Windows-computer gebruikt.

Stap 4: schakel uw antivirusprogramma tijdelijk uit

Deze fout wordt weergegeven als u antivirussoftware gebruikt die HTTPS-bescherming of HTTPS-scannen biedt en verhindert dat Chrome beveiliging biedt.

Schakel uw antivirussoftware uit om het probleem op te lossen. Als de webpagina werkt nadat u de software heeft uitgeschakeld, kunt u de software uitschakelen wanneer u beveiligde sites bezoekt.

Vergeet niet uw antivirusprogramma later weer in te schakelen.

Stap 5: krijg extra ondersteuning

Als de fout nog steeds wordt weergegeven, neemt u contact op met de eigenaar van de website. U kunt ook meer hulp krijgen op het Helpforum van Chrome.

'Verbinding maken met netwerk'

Deze fout wordt weergegeven als u een wifi-portal gebruikt waarvoor u moet inloggen voordat u online kunt gaan.

Als u de fout wilt oplossen, klikt u op Verbinden op de pagina die u probeert te openen.

'Uw klok loopt achter', 'Uw klok loopt voor' of 'NET::ERR_CERT_DATE_INVALID'

Deze fout wordt weergegeven als de datum en tijd van uw computer of mobiele apparaat niet goed zijn ingesteld.

Als u deze fout wilt oplossen, moet u de klok van uw apparaat openen en ervoor zorgen dat de datum en tijd correct zijn.

'Server bevat een slechte, kort geldige openbare Diffie-Hellman-sleutel' of ERR_SSL_WEAK_EPHEMERAL_DH_KEY

Deze fout wordt weergegeven als u naar een website probeert te gaan die verouderde beveiligingscode bevat. Chrome beschermt uw privacy door u geen verbinding te laten maken met deze sites.

Als u de eigenaar van deze website bent, kunt u uw server updaten zodat deze ECDHE ondersteunt, en DHE uitschakelen. Als ECDHE niet beschikbaar is, kunt u alle DHE-codesuites uitschakelen en gewone RSA gebruiken.

'Deze webpagina is niet beschikbaar' of 'ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH'

Deze fout wordt weergegeven als u naar een website probeert te gaan die verouderde beveiligingscode bevat. Chrome beschermt uw privacy door u geen verbinding te laten maken met deze sites.

Als u eigenaar bent van deze website, kunt u uw server instellen op gebruik van TLS 1.2 en TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256 in plaats van RC4. RC4 wordt niet meer als veilig beschouwd. Als u RC4 niet kunt uitschakelen, zorgt u ervoor dat andere niet-RC4-codes zijn ingeschakeld.

'Verlopen DigiCert-certificaat verwijderen' (alleen Mac-computers)

Deze fout wordt weergegeven als de webpagina een certificaat gebruikt dat onjuist is geconfigureerd op uw computer.

Probeer deze tips om de fout te verhelpen:

1. Open Finder en vervolgens Programma's op uw Mac-computer.
  2. Open de app Sleutelhangertoegang.
  3. Klik bovenaan op Bekijk en vervolgens Toon verlopen certificaten.
  4. Klik in de rechterbovenhoek op Zoeken Zoeken.
  5. Typ 'DigiCert High' en druk op Enter op uw toetsenbord.
  6. Zoek de 'DigiCert High Assurance EV Root CA' die is gemarkeerd als Verlopen Verlopen. Klik op het certificaat.
  7. Verwijder het certificaat door op Delete op uw toetsenbord te drukken.

Werkt het nog steeds niet? Als het probleem niet kan worden opgelost met de bovenstaande tips, is uw verbinding mogelijk gehackt. Ga voor meer ondersteuning naar het Helpforum van Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.