Løs tilkoblingsfeil

Hvis du får en feilmelding når du prøver å gå til et nettsted, kan du prøve disse løsningene.

Hvis den aktuelle feilen ikke er oppført nedenfor, kan du lese mer om hvordan du fikser feil med sideinnlasting eller nedlastingsfeil.

Løs de fleste tilkoblingsfeil

Hvis du går til et nettsted og får en feilmelding, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene først:

1. Sjekk at nettadressen er skrevet riktig.
  2. Sjekk at internettilkoblingen din fungerer som den skal.
  3. Kontakt nettstedseieren.

Få hjelp med spesifikke feilmeldinger

«Denne nettsiden har en omdirigeringssløyfe» eller «ERR_TOO_MANY_REDIRECTS»

Du ser denne feilen når siden har forsøkt å viderekoble deg for mange ganger.

Noen ganger åpnes ikke sider fordi informasjonskapslene ikke fungerer skikkelig. For å løse feilen, prøv å fjerne informasjonskapslene dine.

«Dette nettstedet tilbyr ikke sikre tilkoblinger; nettverksfeilen sendte et ugyldig svar» eller «ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION»

Du ser denne feilmeldingen hvis siden hadde en feil som Chrome ikke forsto. For å løse feilen, kontakt nettstedseieren.

Hvis du eier dette nettstedet, kan du finne ut hvordan du fikser feilen «ERR_SSL_FALLBACK_BEYOND_MINIMUM_VERSION».

«ERR_CERT_SYMANTEC_LEGACY»
Hvis Symantec nevnes i feilen, kan du be nettstedseieren om å oppdatere nettstedets sertifikat. Finn ut mer om hvorfor Symantec-utstedte sertifikater ikke støttes.
«Tilkoblingen din er ikke privat», «NET::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID», «ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID», «NET::ERR_CERT_WEAK_SIGNATURE_ALGORITHM», «ERR_CERTIFICATE_TRANSPARENCY_REQUIRED» eller «SSL-sertifikatfeil»

Hvis feilen nevner HSTS, personvernsertifikater eller ugyldige navn, kan du prøve følgende fremgangsmåte:

Trinn 1: Logg på portalen

For å bruke Wi-Fi-nettverk på steder som kaféer eller flyplasser må du logge på. For å se påloggingssiden, åpne en side som bruker http://.

1. Gå til et nettsted som begynner på http:// – for eksempel http://example.com.
  2. Logg på via påloggingssiden som åpnes, for å bruke Internett.

Trinn 2: Åpne siden i inkognitomodus (bare på datamaskiner)

Åpne siden du besøkte, i et inkognitovindu.

Hvis siden åpnes, har du en Chrome-utvidelse som ikke fungerer som den skal. Du kan fikse feilen ved å slå av utvidelsen. Finn ut hvordan du slår av Chrome-utvidelser.

Trinn 3: Oppdater operativsystemet

Sørg for at enheten din – med Windows, Mac eller et annet operativsystem – er oppdatert.

Trinn 4: Slå av antivirusprogramvaren midlertidig

Du ser denne feilmeldingen hvis du har antivirusprogramvare med «HTTPS-beskyttelse» eller «HTTPS-skanning». Antivirusprogrammet gjør slik at sikkerhetsfunksjonene i Chrome ikke fungerer.

For å fikse dette problemet, slå av antivirusprogramvaren. Hvis siden fungerer når du har slått av programvaren, bør du slå den av når du bruker sikre nettsteder.

Husk å slå på antivirusprogramvaren igjen når du er ferdig.

Trinn 5: Få mer hjelp

Hvis du fortsatt får feilmeldingen, bør du kontakte eieren av nettstedet. Du kan også få mer hjelp i Hjelpeforumet for Chrome.

«Koble til nettverk»

Du ser denne feilmeldingen hvis du bruker en Wi-Fi-portal hvor du må logge på før du kommer deg på nettet.

For å løse feilen, klikk på Koble til på siden du prøver å åpne.

«Klokken går for sent», «Klokken går for fort» eller «NET::ERR_CERT_DATE_INVALID»

Du ser denne feilmeldingen hvis datoen og klokkeslettet på datamaskinen eller mobilenheten din er unøyaktig.

For å fikse feilen, åpne klokken på enheten. Sørg for at klokkeslettet og datoen er riktig.

«Tjeneren har en svak midlertidig offentlig Diffie-Hellman-nøkkel» eller «ERR_SSL_WEAK_EPHEMERAL_DH_KEY»

Du ser denne feilmeldingen hvis du prøver å gå til et nettsted med en utdatert sikkerhetskode. Chrome ivaretar personvernet ditt ved å hindre deg i å koble til slike nettsteder.

Hvis du eier dette nettstedet, kan du prøve å oppdatere tjeneren din slik at den støtter ECDHE, og slå av DHE. Hvis ECDHE ikke er tilgjengelig, kan du slå av alle DHE-chifferserier og bruke vanlig RSA.

«Denne nettsiden er ikke tilgjengelig» eller «ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH»

Du ser denne feilmeldingen hvis du prøver å gå til et nettsted med en utdatert sikkerhetskode. Chrome ivaretar personvernet ditt ved å hindre deg i å koble til slike nettsteder.

Hvis du eier dette nettstedet, kan du prøve å stille inn tjeneren til å bruke TLS 1.2 og TLS_ECDHE_RSA_WITH_AES_128_GCM_SHA256 i stedet for RC4. RC4 regnes ikke lenger som sikkert. Hvis du ikke kan slå av RC4, må du sørge for at andre chiffere som ikke er RC4, er slått på.

«Det er programvare på datamaskinen din som hindrer Chrome i å koble trygt til internett» (bare på Windows-datamaskiner)

Du ser denne feilen hvis du har Superfish-programvare på Windows-datamaskinen din. Slik fjerner du denne programvaren fra datamaskinen:

1. Åpne Chrome på Windows-datamaskinen du bruker.
  2. Gå til Lenovos brukerstøtteside for dette problemet.
  3. Klikk på Download SuperFish Removal Tool.
  4. Klikk på filnavnet nederst (Lenovo.SuperFishRemovalTool.exe).
  5. Følg veiledningen på skjermen.
«Slett utløpte DigiCert-sertifikater» (bare Mac)

Du ser denne feilmeldingen hvis siden bruker et sertifikat som ikke er konfigurert riktig på datamaskinen din.

Prøv disse tipsene for å løse problemet:

1. Klikk på Spotlight-søk Søk øverst til høyre på Mac-datamaskinen din.
  2. Skriv inn «Nøkkelringtilgang».
  3. Klikk på Nøkkelringtilgang i resultatene.
  4. Klikk på Vis og så Vis utløpte sertifikater øverst på skjermen.
  5. Klikk på Søk Søk øverst til høyre.
  6. Skriv inn «DigiCert High», og trykk på Enter på tastaturet.
  7. Finn «DigiCert High Assurance EV Root CA» som er merket som Utløpt Utløpt. Klikk på sertifikatet.
  8. Trykk på Slett på tastaturet.

Mente du [nettstedsnavn]?

Du ser denne meldingen hvis linken du åpnet, fører til et nettsted med et litt annet navn enn det du vanligvis går til. Chrome spør om du vil gå til nettstedet du vanligvis går til.

• Klikk på nettstedsnavnet eller Fortsett for å gå til nettstedet Chrome foreslår.
  • Klikk på Ignorer for å fortsette til linken du har åpnet.

Virker det fortsatt ikke? Hvis tipsene ovenfor ikke hjelper, kan det hende tilkoblingen din er kompromittert. Du kan få mer hjelp i Hjelpeforumet for Chrome.