Je instellingen voor beschermde content beheren

Sommige muziek of films die je downloadt of streamt, kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn. Als je naar een site met beschermde content gaat, kan Chrome de contentinstellingen van je apparaat checken voordat er beschermde content wordt getoond.

Beschermde content op sites blokkeren

Standaard kun je beschermde content bekijken. Als je bijvoorbeeld een film op Google Play Films koopt, kun je die bekijken in Chrome.

Wil je geen beschermde content bekijken, dan kun je deze blokkeren. Als beschermde content is geblokkeerd, kun je een foutmelding krijgen en wordt de content niet afgespeeld.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik op Aanvullende contentinstellingen en dan ID's van beschermde content.
  5. Selecteer de gewenste optie onder Standaardgedrag.

Voorkomen dat sites ID's van beschermde content op het apparaat gebruiken

Belangrijk: Deze instructies zijn van toepassing op Windows en Chrome OS.

Sommige sites gebruiken ID's van beschermde content op je apparaat voor betere afspeelkwaliteit. Als je naar die sites gaat, checkt Chrome de instelling voor ID's van beschermde content op je apparaat om te bepalen of de site de ID kan gebruiken. Chrome staat standaard toe dat sites ID's van beschermde content gebruiken.

Je kunt voorkomen dat Chrome je ID's van beschermde content deelt. Als je deze optie kiest, kan de kwaliteit van de content afnemen als je bepaalde films of muziek probeert af te spelen op bepaalde sites.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik op Aanvullende contentinstellingen en dan ID's van beschermde content.
  5. Selecteer Niet toestaan dat sites ID's gebruiken om beveiligde content af te spelen.