De identiteit van uw apparaat en uw beschermde content beheren

Sommige muziek of films die u downloadt of streamt, kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn. Sites met beschermde content kunnen om toegang tot informatie over uw apparaat verzoeken voordat u de beschermde content mag bekijken.

Beschermde content weergeven

Wanneer je beveiligde media probeert af te spelen, vraagt Chrome je standaard of een site de identiteit van je apparaat mag bekijken. Als je de content wilt bekijken, geef je de site toegang tot je apparaatgegevens door Toestaan te selecteren.

Als je niet wilt dat deze site de identiteit van je apparaat kan bekijken, tik je op Blokkeren. Wanneer je bepaalde films of muziek probeert af te spelen, zie je in dat geval een fout of wordt het medium niet afgespeeld.

Voorkomen dat sites je apparaatgegevens kunnen bekijken

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Site-instellingen en dan Media en dan Beschermde content.
  4. Schakel Beschermde content in.

Informatie verwijderen die je aan een site hebt verstrekt

Als je een site je apparaat laat herkennen, kun je de gegevens verwijderen die je aan die site hebt verstrekt. Je apparaat maakt in dat geval nieuwe inloggegevens.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Site-instellingen en dan Media en dan Beschermde content.
  4. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Apparaatinloggegevens opnieuw instellen.