Kontrollerade användare kan inte skapas eller redigeras

Det går inte längre att skapa kontrollerade profiler för att styra och visa vilka webbplatser som någon besöker.

Om du redan har skapat en kontrollerad profil kan du fortsätta att använda den. De nuvarande inställningarna fungerar fortfarande.

Men du kan inte

• lägga till en ny kontrollerad profil
  • flytta en kontrollerad användare till en vanlig profil
  • redigera inställningar för en kontrollerad profil
  • godkänna eller avvisa internetbegäranden
  • se kontrollerade profilers aktivitet.

Om du vill hantera Chrome för ditt barn skapar du ett konto för honom eller henne via Family Link.

Exportera bokmärken

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna den kontrollerade användarens profil.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  4. Välj Bokmärken följt av Bokmärkeshanteraren.
  5. Klicka på Ordna Mer högst upp följt av Exportera bokmärken.

Använda nuvarande kontrollerad användare

Du kan använda din nuvarande profil som kontrollerad användare på en Chrome OS-enhet, så som en Chromebook eller Pixelbook.

Se efter vilka profiler som är kontrollerade
  1. Klicka på knappen med ditt namn eller Personer Personer uppe till höger på datorn.
  2. Klicka på Hantera personer.
  3. Kontrollerade profiler markeras med Personer Personer.
Förhindra att kontrollerade användare byter till en obevakad profil

Du kan låsa din profil så att andra användare inte får tillgång till dina uppgifter, lösenord och bokmärken.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på knappen med ditt namn uppe till höger.
  3. Klicka på Stäng och aktivera barnspärr.

Om du vill byta till din profil måste du logga in med lösenordet för Google-kontot.

Värna sekretessen genom att bara dela datorn med personer du litar på. Med alternativet Stäng och aktivera barnspärr skyddas dina uppgifter till viss del, men det är inget starkt skydd mot obehöriga.