Opret en administreret Chrome-profil

Administrer og se de websites, en bruger besøger, ved at oprette en administreret profil til vedkommende. Med administrerede profiler kan du:

• Se, hvilke websites brugeren har besøgt
  • Blokere websites
  • Forhindre dem i at installere apps og udvidelser
  • Slå Beskyttet søgning til (er som standard slået til)
  • Ændre brugerens indstillinger

Du kan f.eks. oprette en administreret profil til et familiemedlem, så du kan begrænse vedkommendes aktiviteter i Chrome. Administrerede Chrome-profiler giver ikke adgang til andre Google-produkter såsom Gmail, Google+ og Drev.

Tilføj en administreret profil

På en computer
  1. Åbn Chrome.
  2. Log ind på Chrome.
  3. Klik på knappen med dit navn eller Personer Personer øverst til højre.
  4. Klik på Administrer personer.
  5. Klik på Tilføj person.
  6. Vælg et billede og et navn.
  7. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Administrer denne person for at kontrollere og få vist de websites, vedkommende besøger via [din Google-konto]".
  8. Klik på pilen Pil ned.
  9. Vælg din konto.
  10. Valgfrit: Hvis du vil genbruge indstillingerne fra en anden administreret profil, skal du klikke på Importér en eksisterende administreret bruger.
  11. Klik på Gem.
    • Klik på Skift til [administreret bruger] for at åbne den nye administrerede profil.
    • Klik på OK for at vende tilbage til din profil.
På en Chromebook

Trin 1: Aktivér administrerede profiler

1. Log ind på ejerkontoen for din Chromebook.
  2. Klik på dit kontobillede.
  3. Klik på Indstillinger Indstillinger.
  4. Klik på Administrer andre personer i sektionen "Personer".
  5. Slå kontakten til for Aktivér administrerede brugere.

Bemærk! Hvis du bruger en Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du ikke aktivere administrerede profiler.

Trin 2: Tilføj en administreret profil

1. Klik på dit kontobillede, og klik derefter på Log ud.
  2. Klik på Mere Mere og dernæst Tilføj administreret bruger.
  3. Klik på Opret administreret bruger.
  4. Vælg den konto, der skal administrere den administrerede profil.
  5. Indtast adgangskoden til kontoen, og klik på Næste.
  6. Vælg et navn, en adgangskode og et billede.
  7. Valgfrit: Hvis du vil genbruge indstillingerne for en anden administreret profil, skal du klikke på Importér en eksisterende administreret bruger.
  8. Klik på Næste.
  9. Du får nu vist en meddelelse, der bekræfter, at profilen er oprettet. Klik på OK.

Bloker websites

Administrerede brugere kan som standard besøge alle websites, men du kan forhindre dem i at besøge bestemte websites.

1. Gå til chrome.com/manage.
  2. Vælg en administreret bruger.
  3. Klik på Administrer i sektionen "Tilladelser".
  4. Vælg en kategori nedenfor for at blokere websites for den pågældende person:
Bloker bestemte websites
  1. Vælg Hele nettet under "Tillad".
  2. Angiv et website, du vil blokere, under "Blokerede websites". Eksempelvis: www.google.com.
  3. Vælg en valgmulighed under "Adfærd":
    • Bloker hele domænet: Den administrerede bruger kan ikke se nogen websites fra domænet "google", f.eks. mail.google.com og www.google.de.
    • Tillad nogle underdomæner: Den administrerede bruger kan se bestemte webadresser, der ejes af www.google.com, som du har godkendt. Hvis du f.eks. angiver images.google.com som godkendt, kan profilen få adgang til images.google.com, men ikke til google.com/images.
    • Bloker kun denne adresse: Den administrerede bruger kan ikke se nogen websites med www.google.com, men kan godt se www.google.co.uk.
  4. Klik på OK.

Tip! Brug en stjerne til at medtage alle versioner af en webadresse. Du kan f.eks. blokere landespecifikke versioner af www.google.com (f.eks. www.google.co.uk) ved at indtaste www.google.*.

Bloker alle websites med få undtagelser
  1. Vælg Kun godkendte websites under "Tillad".
  2. Indtast webadressen til et website, f.eks. www.google.com, under "Godkendte websites".
  3. Vælg en valgmulighed under "Adfærd":
    • Tillad hele domænet: Den administrerede bruger kan se alle websites fra domænet "google", f.eks. mail.google.com og www.google.de.
    • Bloker nogle underdomæner: Den administrerede bruger kan se alle webadresser, der ejes af www.google.com, med undtagelse af dem, du har blokeret. Hvis du f.eks. blokerer images.google.com, kan den administrerede bruger stadig godt se news.google.com.
    • Tillad kun denne adresse: Den administrerede bruger kan se alle websites med www.google.com, men kan ikke se www.google.co.uk.
  4. Klik på OK.

Tip! Brug en stjerne til at medtage alle versioner af en webadresse. Du kan f.eks. blokere landespecifikke versioner af www.google.com (f.eks. www.google.co.uk) ved at indtaste www.google.*.

Undgå, at en administreret profil skifter til en ikke-administreret profil

Du kan låse din profil, så andre ikke kan se dine oplysninger, adgangskoder og bogmærker.

1. Åbn Chrome.
  2. Klik på knappen med dit navn øverst til højre.
  3. Klik på Afslut, og aktivér børnesikring.

Hvis du vil skifte til din profil, skal du logge ind med din Google-adgangskode.

Beskyt dine personlige oplysninger ved kun at dele din computer med personer, du har tillid til. Funktionen "Afslut, og aktivér børnesikring" beskytter dine personlige oplysninger, men den beskytter ikke mod angreb fra andre brugere.

Løs et problem

Hvis du har problemer med at oprette en administreret profil, skal du sørge for, at du er logget ind på Chrome med din Google-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du logger ind på Chrome.