Navigeringsmeny

Återställa Chromes inställningar till standardinställningarna

Du kan återställa webbläsarinställningarna i Chrome när som helst. Det kan du behöva göra om appar eller tillägg som du har installerat har ändrat inställningarna utan din vetskap. Dina sparade bokmärken och lösenord kommer inte att raderas eller ändras.

1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på ikonen som visas uppe till höger: Meny Meny eller Mer Mer.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  5. Klicka på Återställ inställningarna under Återställ inställningarna.
  6. I rutan som visas klickar du på Återställ. ​

De här stegen innebär inte en fullständig återställning. Inställningarna för teckensnitt och tillgänglighet raderas till exempel inte. Om du vill radera alla inställningar fullständigt skapar du en ny användarprofil.

Vad ändras när du återställer standardinställningarna?

Följande inställningar ändras tillbaka till standardinställningarna:

Det är bara inställningarna i Chrome-profilen som du är inloggad med som återställs. De nya inställningarna gäller för alla datorer eller enheter där du är inloggad på din aktiva profil.

Felsöka problem med återställningen

Inställningsmenyn saknas eller öppnas inte

Om inställningsmenyn inte öppnas eller inte finns där kan det bero på ett problem i Chrome. Åtgärda problemet genom att avinstallera Chrome och sedan ladda ned Chrome igen från google.com/chrome och återinstallera webbläsaren.

Om du fortfarande har problem kan du ha installerat ett program som ändrar dina inställningar i Google Chrome. Läs mer om program som orsakar oönskade inställningsändringar.

Chrome återställde mina webbläsarinställningar

Ibland kan program som du installerar ändra inställningarna i Chrome utan att du vet om det. För din säkerhets skull kontrollerar webbläsaren om inställningarna har ändrats varje gång du startar Chrome. Om Chrome märker att något inte står rätt till återställs inställningarna automatiskt till standardinställningarna.

Inställningar som kan återställas automatiskt:

• Standardsökmotor
  • Startsida
  • Startflikar
  • Fästa flikar
  • Tillägg

Chrome återställer dina inställningar även om du inte är inloggad i Chrome. Om du är inloggad i Chrome visas fortfarande dina vanliga inställningar.