De standaardinstellingen van Chrome herstellen

U kunt de browserinstellingen in Chrome op elk gewenst moment opnieuw instellen. U moet dit mogelijk doen als bepaalde apps of extensies die u heeft geïnstalleerd, uw instellingen zonder uw medeweten hebben aangepast. Uw opgeslagen bladwijzers en wachtwoorden worden niet gewist of gewijzigd.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  4. Klik onder het gedeelte 'Instellingen opnieuw instellen' op Instellingen opnieuw instellen.
  5. Klik op Opnieuw instellen in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

Met deze stappen wordt geen volledige reset uitgevoerd. Sommige instellingen, zoals lettertypen of toegankelijkheid, worden niet verwijderd. Als u een nieuw gebruikersprofiel wilt maken, voegt u een nieuwe gebruiker toe in Chrome.

Wat er verandert wanneer u de instellingen terugzet

De volgende instellingen worden teruggezet op de standaardinstelling:

Alleen de instellingen voor het Chrome-profiel waarbij u bent ingelogd, worden opnieuw ingesteld. Uw nieuwe instellingen zijn van toepassing op alle computers en apparaten waarop u bent ingelogd bij uw actieve profiel.

Problemen met opnieuw instellen oplossen

Het menu Instellingen ontbreekt of wordt niet geopend

Als het menu Instellingen niet wordt geopend of niet beschikbaar is, treedt er mogelijk een probleem op in Chrome. Als u dit wilt oplossen, verwijdert u Chrome. Download Chrome opnieuw via google.com/chrome en installeer het programma opnieuw.

Als u nog steeds problemen ondervindt, heeft u misschien een programma geïnstalleerd dat uw Google Chrome-instellingen aanpast. Meer informatie over programma's die ongewenste wijzigingen in de instellingen aanbrengen.

Chrome heeft mijn browserinstellingen opnieuw ingesteld

Soms kunnen uw Chrome-instellingen zonder uw medeweten worden aangepast door programma's die u installeert. De browser controleert voor uw veiligheid elke keer dat u Chrome start of uw instellingen zijn gewijzigd. Als Chrome vaststelt dat er iets niet klopt in uw instellingen, worden de oorspronkelijke instellingen automatisch teruggezet.

Instellingen die automatisch opnieuw kunnen worden ingesteld:

• Standaardzoekmachine
  • Startpagina
  • Opstartpagina's
  • Vastgezette tabbladen
  • Extensies

Ook als u niet bent ingelogd bij Chrome, stelt Chrome uw instellingen opnieuw in. Als u bent ingelogd bij Chrome, worden uw gebruikelijke instellingen weergegeven.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.