De standaardinstellingen van Chrome resetten

Je kunt de browserinstellingen in Chrome op elk gewenst moment resetten. Je moet dit mogelijk doen als bepaalde apps of extensies die je hebt geïnstalleerd, je instellingen zonder je medeweten hebben aangepast. Je opgeslagen bookmarks en wachtwoorden worden niet gewist of gewijzigd.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Instellingen resetten en danInstellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden en danInstellingen resetten.

Met deze stappen wordt geen volledige reset uitgevoerd. Sommige instellingen, zoals lettertypen of toegankelijkheid, worden niet verwijderd. Als je een nieuw gebruikersprofiel wilt maken, voeg je een nieuwe gebruiker toe in Chrome.

Wat er verandert als je de instellingen terugzet

In je Chrome-profiel worden de volgende instellingen teruggezet naar de standaardwaarden op alle apparaten waarbij je bent ingelogd:

Problemen met resetten oplossen

Het menu 'Instellingen' ontbreekt of wordt niet geopend

Als het menu Instellingen niet wordt geopend of niet beschikbaar is, is er misschien een probleem met Chrome. Als je dit wilt oplossen, verwijder je Chrome. Download Chrome opnieuw via google.com/chrome en installeer het programma weer.

Als je nog steeds problemen ondervindt, heb je misschien een programma geïnstalleerd dat je Google Chrome-instellingen aanpast. Meer informatie over programma's die ongewenste wijzigingen in de instellingen aanbrengen.

Chrome heeft mijn browserinstellingen gereset

Soms kunnen je Chrome-instellingen zonder je medeweten worden aangepast door programma's die je installeert. De browser checkt voor je veiligheid elke keer dat je Chrome start of je instellingen zijn gewijzigd. Als Chrome vaststelt dat er iets niet klopt in je instellingen, worden de oorspronkelijke instellingen automatisch teruggezet.

Instellingen die automatisch kunnen worden gereset:

• Standaard zoekmachine
  • Homepage
  • Startpagina's
  • Vastgezette tabbladen
  • Extensies

Ook als je niet bent ingelogd bij Chrome, reset Chrome je instellingen. Als je bent ingelogd bij Chrome, zie je je gebruikelijke instellingen.