De standaardinstellingen van Chrome resetten

U kunt de browserinstellingen in Chrome op elk gewenst moment resetten. U moet dit mogelijk doen als bepaalde apps of extensies die u heeft geïnstalleerd, uw instellingen zonder uw medeweten hebben aangepast. Uw opgeslagen bladwijzers en wachtwoorden worden niet gewist of gewijzigd.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder het gedeelte Resetten op Resetten.
  5. Bevestig uw keuze met Resetten.

Met deze stappen wordt geen volledige reset uitgevoerd. Sommige instellingen, zoals lettertypen of toegankelijkheid, worden niet verwijderd. Als u een nieuw gebruikersprofiel wilt maken, voegt u een nieuwe gebruiker toe in Chrome.

Wat er verandert wanneer u de instellingen terugzet

De volgende instellingen worden teruggezet op de standaardinstelling:

Alleen de instellingen voor het Chrome-profiel waarbij u bent ingelogd, worden gereset. Uw nieuwe instellingen zijn van toepassing op alle computers en apparaten waarop u bent ingelogd bij uw actieve profiel.

Problemen met resetten oplossen

Het menu Instellingen ontbreekt of wordt niet geopend

Als het menu Instellingen niet wordt geopend of niet beschikbaar is, treedt er mogelijk een probleem op in Chrome. Als u dit wilt oplossen, verwijdert u Chrome. Download Chrome opnieuw via google.com/chrome en installeer het programma opnieuw.

Als u nog steeds problemen ondervindt, heeft u misschien een programma geïnstalleerd dat uw Google Chrome-instellingen aanpast. Meer informatie over programma's die ongewenste wijzigingen in de instellingen aanbrengen.

Chrome heeft mijn browserinstellingen gereset

Soms kunnen uw Chrome-instellingen zonder uw medeweten worden aangepast door programma's die u installeert. De browser controleert voor uw veiligheid elke keer dat u Chrome start of uw instellingen zijn gewijzigd. Als Chrome vaststelt dat er iets niet klopt in uw instellingen, worden de oorspronkelijke instellingen automatisch teruggezet.

Instellingen die automatisch kunnen worden gereset:

• Standaardzoekmachine
  • Homepage
  • Startpagina's
  • Vastgezette tabbladen
  • Extensies

Ook als u niet bent ingelogd bij Chrome, reset Chrome uw instellingen. Als u bent ingelogd bij Chrome, worden uw gebruikelijke instellingen weergegeven.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.