Casta en flik i Chrome till tv:n

Med en Chromecast-enhet kan du visa en flik i Chrome eller skärmen på tv:n.

Det mesta på webben kan visas. Vissa pluginmoduler fungerar inte, som Silverlight, QuickTime eller VLC.

Om du vill visa Chrome på tv:n behöver du följande:

Casta en flik från Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  3. Välj den Chromecast-enhet du vill använda.
    • Om din Chromecast redan används ersätts det befintliga innehållet.
  4. Du kan sluta casta genom att klicka på Casta till höger om adressfältet följt avSluta casta.

Det här visas i Chrome

• När du castar en flik till tv:n visas en displayikon Skärm på fliken.
  • Ikonen Ansluten för castning visas i blått till höger om adressfältet, bredvid dina tillägg. Detta indikerar att en aktiv Cast-session pågår.

Lägg till Cast-knappen om du vill använda en genväg i Chrome.

Casta videor och media

1. Klicka på Casta Casta på videon eller medieinnehållet du vill casta.
  2. Välj tv:n från listan över tillgängliga enheter.

Tips! De videor eller bilder du castar visas på datorn och tv:n, men ljudet spelas bara upp på tv:n. Ljud från andra flikar och appar spelas fortfarande upp på datorn.

Casta datorskärmen

Du kan visa hela datorskärmen med Chrome på Mac, Windows och Chrome OS.

Obs! Använd en Windows-dator om du vill spela upp ljudet på tv:n.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  3. Klicka på Källor Nedåtpil.
  4. Klicka på Casta skrivbordet.
  5. Välj Chromecast-enheten som du vill casta till.

Casta musik och videor från datorn

1. Öppna Chrome.
  2. Öppna filen du vill casta i en Chrome-flik.
  3. Dra och släpp filen till en Chrome-flik eller använd ett kortkommando:
    • Windows: Ctrl + o
    • Mac:  + o
  4. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Casta.
  5. Välj den Chromecast-kompatibla enheten du vill använda.