Använda aviseringar

Du kan konfigurera Chrome så att du får aviseringar från webbplatser, appar och tillägg, till exempel påminnelser om möten.

Läs mer om hur du blockerar eller tillåter popup-fönster om sådana fönster eller annonser öppnas.

Så här fungerar aviseringar

Som standard får du ett meddelande i Chrome när en webbplats, en app eller ett tillägg försöker skicka aviseringar. Den här inställningen går att ändra när som helst.

När du besöker webbplatser med påträngande eller vilseledande aviseringar blockerar Chrome automatiskt aviseringar och rekommenderar att du fortsätter att blockera dem.

Om du surfar i inkognitoläge visas inga aviseringar.

Ändra standardinställningarna för aviseringar

1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar följt av Aviseringar.
  4. Välj den standardinställning du vill ha.
    • Blockera en webbplats:
      1. Klicka på Lägg till bredvid Får inte skicka aviseringar.
      2. Ange webbplatsens adress.
      3. Klicka på Lägg till.
    • Tillåta en webbplats:
      1. Klicka på Lägg till bredvid Får skicka aviseringar.
      2. Ange webbplatsens adress.
      3. Klicka på Lägg till.
    • Tillåta diskretare aviseringar (blockerar störande aviseringar):
      1. Tillåt att webbplatser ber om att få skicka aviseringar.
      2. Klicka på Få mer diskreta meddelanden (blockerar störande aviseringar). Du får inga aviseringar när du ignorerar flera aviseringar från samma webbplats eller om andra användare normalt inte tillåter aviseringar från webbplatsen.
Obs! Om du har tillåtit aviseringar för en webbplats vars innehåll Chrome har markerat som otillåtet eller vilseledande kan Chrome blockera dessa aviseringar och kräva att webbplatsen begär tillstånd att skicka ett pushmeddelande. Du kan ändra inställningen och tillåta aviseringar.
Åtgärda problem med aviseringar
Om du vill få aviseringar från en webbplats men inte får dem:
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna webbplatsen som du vill få aviseringar från.
  3. Välj Visa information om webbplatsen Lås.
  4. Välj Tillåt i rullgardinsmenyn bredvid Aviseringar.
Blockera popupfönster på en webbplats
Om du får aviseringar från en webbplats som du inte vill ha:
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar följt av Popup-fönster och omdirigeringar.
  4. Leta reda på webbplatsen under Får öppna popup-fönster och använda omdirigering.
  5. Klicka på Mer Mer till höger om webbplatsen följt av Blockera.
Om webbplatsen inte finns med klickar du på Lägg till bredvid Blockera. Ange webbplatsens webbadress och klicka på Lägg till. Med mönstret [*.]example.com täcks alla popupfönster på hela webbplatsen in.