Meldingen in- of uitschakelen

U kunt Chrome instellen zodat u meldingen ontvangt (bijvoorbeeld herinneringen voor vergaderingen) van websites, apps en extensies.

Hoe meldingen werken

Chrome meldt u standaard wanneer een website, app of extensie meldingen naar u wil verzenden. U kunt deze instelling op elk gewenst moment wijzigen.

Als u browset in de incognitomodus, ontvangt u geen meldingen.

Meldingen van alle sites toestaan of blokkeren

Windows en Mac

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onderaan het scherm.
  4. Klik op Instellingen voor content in het gedeelte Privacy.
  5. Kies een van de volgende opties onder Meldingen:
    • Toestaan dat alle sites meldingen weergeven: U ontvangt automatisch meldingen van alle websites.
    • Goedkeuring vragen wanneer een site meldingen wil weergeven: U ontvangt een melding van Chrome wanneer een site meldingen aan u wilt weergeven. Dit is de standaardinstelling.
    • Niet toestaan dat sites meldingen weergeven: U ontvangt geen meldingen van websites.

U kunt ook sites, apps en extensies blokkeren die al rechten hebben om meldingen naar u te sturen. Klik op Uitzonderingen beheren.

Chromebook

1. Klik op het statusgedeelte, waar uw accountafbeelding wordt weergegeven.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en vervolgens Geavanceerde instellingen weergeven.
  3. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor content.
  4. Scrol in het weergegeven vak naar beneden tot Meldingen en kies een van de volgende opties:
    • Toestaan dat alle sites meldingen weergeven: U ontvangt automatisch meldingen van alle websites.
    • Goedkeuring vragen wanneer een site meldingen wil weergeven: U ontvangt een melding van Chrome wanneer een site meldingen aan u wilt weergeven. Dit is de standaardinstelling.
    • Niet toestaan dat sites meldingen weergeven: U ontvangt geen meldingen van websites.

U kunt ook sites, apps en extensies blokkeren die al rechten hebben om meldingen naar u te sturen. Klik op Uitzonderingen beheren.

Meldingen van enkele sites uitschakelen

1. Klik op het meldingsgedeelte (naast de klok). Als u niet recent een melding of kaart heeft ontvangen, ziet u 'Geen meldingen' Geen meldingen.
  2. Klik op Instellingen Instellingen in het venster dat wordt weergegeven.
  3. Verwijder het vinkje in het vakje naast de app, extensie of website waar u geen meldingen van wilt ontvangen.

Alle meldingen verwijderen

Chromebook

Klik in de rechterbovenhoek op Verwijderen Verwijderen als u een bericht wilt verbergen.

Alle meldingen verbergen:

1. Klik in de rechterbenedenhoek van het scherm op het meldingsgedeelte (naast de klok). Als u niet recent een melding of kaart heeft ontvangen, ziet u 'Geen meldingen' Geen meldingen.
  2. Klik op 'Alles wissen' .

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.