Meldingen in- of uitschakelen

Je kunt Chrome instellen zodat je meldingen krijgt (bijvoorbeeld herinneringen voor vergaderingen) van websites, apps en extensies.

Als je pop-ups of advertenties ontvangt, bekijk je meer informatie over hoe je pop-ups kunt blokkeren of toestaan.

Hoe meldingen werken

Chrome meldt je standaard wanneer een website, app of extensie meldingen naar je wil verzenden. Je kunt deze instelling op elk gewenst moment wijzigen.

Als je browst in de incognitomodus, krijg je geen meldingen.

Meldingen van alle sites toestaan of blokkeren

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  4. Klik op Meldingen.
  5. Geef aan of je meldingen wilt blokkeren of toestaan:
    • Toestaan of Alles blokkeren Schakel Sites kunnen vragen of ze je meldingen mogen sturen in of uit.
    • Een site blokkeren: Klik naast 'Blokkeren' op Toevoegen. Geef de site op en klik op Toevoegen.
    • Een site toestaan: Klik naast 'Toestaan' op Toevoegen. Geef de site op en klik op Toevoegen.
    • Stillere meldingprompts toestaan: Sta toe dat sites vragen of ze je meldingen mogen sturen en klik op Stillere meldingen gebruiken (zorgt ervoor dat je niet wordt gestoord door meldingprompts). Je krijgt geen meldingen nadat je meerdere meldingen van een site hebt genegeerd of als andere gebruikers meldingen van een site meestal niet toestaan.
Problemen met meldingen oplossen
Als je meldingen van een site wilt hebben, maar deze niet krijgt:
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de site waarvan je meldingen wilt krijgen.
  3. Selecteer Sitegegevens bekijken Vergrendelen.
  4. Selecteer naast 'Meldingen' de optie Toestaan in het dropdownmenu.
Pop-ups van een site blokkeren
Als je meldingen van een site wilt hebben, maar deze niet krijgt:
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen.
  5. Klik op Pop-ups en omleidingen.
  6. Zoek de site onder 'Toestaan'.
  7. Klik rechts van de site op Meer Meer en danBlokkeren.
Als de site niet wordt vermeld, klik je naast 'Blokkeren' op Toevoegen. Geef het webadres van de site op en klik op Toevoegen. Als je alle pop-ups op de hele site wilt vastleggen, kun je het patroon [*.]example.com gebruiken.