Aktivera eller inaktivera aviseringar

Du kan konfigurera Chrome så att du får aviseringar från webbplatser, appar och tillägg, till exempel påminnelser om möten.

Läs mer om hur du blockerar eller tillåter popup-fönster om sådana fönster eller annonser öppnas.

Så här fungerar aviseringar

Som standard får du ett meddelande i Chrome när en webbplats, en app eller ett tillägg försöker skicka aviseringar. Den här inställningen går att ändra när som helst.

Om du surfar i inkognitoläge visas inga aviseringar.

Tillåta eller blockera aviseringar från alla webbplatser

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Webbplatsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  4. Klicka på Aviseringar.
  5. Välj om du vill blockera eller tillåta aviseringar:
    • Tillåt eller Blockera alla: Aktivera eller inaktivera Webbplatser får be om tillåtelse att skicka aviseringar.
    • Blockera en webbplats: Klicka på Lägg till bredvid Blockera. Ange webbplatsen och klicka på Lägg till.
    • Tillåta en webbplats: Klicka på Lägg till bredvid Tillåt. Ange webbplatsen och klicka på Lägg till.
    • Tillåta diskretare aviseringar: Aktivera att webbplatser kan be om tillåtelse att skicka aviseringar och klicka sedan på Få mer diskreta meddelanden (blockera störande aviseringar). Du får inga aviseringar när du ignorerar flera aviseringar från samma webbplats eller om andra användare normalt inte tillåter aviseringar från webbplatsen.
Åtgärda problem med aviseringar
Om du vill få aviseringar från en webbplats men inte får dem:
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna webbplatsen som du vill få aviseringar från.
  3. Välj Visa information om webbplatsen Lås.
  4. Välj Tillåt i rullgardinsmenyn bredvid Aviseringar.
Blockera popupfönster på en webbplats
Om du vill få aviseringar från en webbplats men inte får dem:
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Klicka på Webbplatsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  5. Klicka på Popup och omdirigeringar.
  6. Leta reda på webbplatsen under Tillåt.
  7. Klicka på Mer Mer till höger om webbplatsen följt avBlockera.
Om webbplatsen inte finns med klickar du på Lägg till bredvid Blockera. Ange webbplatsens webbadress och klicka på Lägg till. Med mönstret [*.]example.com täcks alla popupfönster på hela webbplatsen in.