Aktivera eller inaktivera aviseringar

Du kan konfigurera Chrome så att du får aviseringar från webbplatser, appar och tillägg, till exempel påminnelser om möten.

Läs mer om hur du blockerar eller tillåter popup-fönster om sådana fönster eller annonser öppnas.

Så här fungerar aviseringar

Som standard får du ett meddelande i Chrome när en webbplats, en app eller ett tillägg försöker skicka aviseringar. Den här inställningen går att ändra när som helst.

När du besöker webbplatser med påträngande eller vilseledande aviseringar blockerar Chrome automatiskt aviseringar och rekommenderar att du fortsätter att blockera dem.

Om du surfar i inkognitoläge visas inga aviseringar.

Tillåta eller blockera aviseringar från alla webbplatser

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar följt av Aviseringar.
  4. Aktivera eller inaktivera inställningen högst upp.
    • Om du vill tillåta diskretare aviseringar trycker du på Få mer diskreta meddelanden (blockera störande aviseringar). Du får inga aviseringar när du ignorerar flera aviseringar från samma webbplats eller om andra användare normalt inte tillåter aviseringar från webbplatsen.

Tillåta eller blockera aviseringar från vissa webbplatser

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Besök webbplatsen som du inte vill få aviseringar från.
  3. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Information Information.
  4. Tryck på Webbplatsinställningar följt av Aviseringar.
    • Om inställningen inte visas här kan webbplatsen inte skicka aviseringar.
  5. Välj Tillåt eller Blockera.

Inaktivera popup-fönster

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer till höger om adressfältet följt av Inställningar.
  3. Tryck på Webbplatsinställningar följt av Popup-fönster och omdirigeringar.
  4. Inaktivera popup-fönster och omdirigeringar.