Meldingen in- of uitschakelen

Je kunt Chrome instellen zodat je meldingen krijgt (bijvoorbeeld herinneringen voor vergaderingen) van websites, apps en extensies.

Als je pop-ups of advertenties ontvangt, bekijk je meer informatie over hoe je pop-ups kunt blokkeren of toestaan.

Hoe meldingen werken

Chrome meldt je standaard wanneer een website, app of extensie meldingen naar je wil verzenden. Je kunt deze instelling op elk moment wijzigen.

Als je sites met opdringerige of misleidende meldingen bezoekt, blokkeert Chrome automatisch de meldingen en raadt je aan deze meldingen te blijven blokkeren.

Als je browst in de incognitomodus, krijg je geen meldingen.

Meldingen van alle sites toestaan of blokkeren

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Site-instellingen en dan Meldingen.
  4. Schakel bovenaan de instelling in of uit.
    • Als je stillere meldingsprompts wilt toestaan, tik je op Stillere meldingen gebruiken (zorgt ervoor dat je niet wordt gestoord door meldingprompts). Je krijgt geen meldingen nadat je meerdere meldingen van een site hebt genegeerd of als andere gebruikers meldingen van een site meestal niet toestaan.

Belangrijk: Als je meldingen hebt toegestaan voor een site die door Chrome is gemarkeerd als ongeoorloofd of misleidend, kan Chrome deze meldingen blokkeren en vereisen dat de site je toestemming vraagt om een pushmelding te sturen. Je kunt de instelling wijzigen zodat de meldingen worden toegestaan.

Meldingen van sommige sites toestaan of blokkeren

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de website waarvan je geen meldingen wilt krijgen.
  3. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Info Informatie.
  4. Tik op Rechten en dan Meldingen.
    • Als je de instelling voor een specifieke website niet kunt vinden, kan de app je geen meldingen sturen.
  5. Selecteer Toestaan of Blokkeren.

Pop-ups uitschakelen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Rechten en dan Pop-ups en omleidingen.
  4. Zet Pop-ups en omleidingen uit.