Bruk varsler for å motta påminnelser og andre meldinger

Du kan konfigurere Chrome til å vise varsler, for eksempel påminnelser om møter, fra nettsteder, apper eller utvidelser.

Hvis du får forgrunnsvinduer eller annonser, kan du finne ut hvordan du blokkerer eller tillater forgrunnsvinduer.

Sånn fungerer varsler

Som standard gir Chrome deg beskjed når nettsteder, apper eller utvidelser vil sende deg varsler. Du kan endre dette når som helst.

Når du surfer på nettsteder med forstyrrende eller villedende varsler, blokkerer Chrome automatisk varsler og anbefaler at du fortsetter å blokkere disse varslene.

Du får ikke varsler hvis du surfer privat.

Endre standardinnstillingene dine for varsler

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Nettstedsinnstillinger og så Varsler.
  4. Velg alternativet du vil bruke som standardinnstilling.
    • Blokker et nettsted:
      1. Klikk på Legg til ved siden av «Nettsteder som ikke har lov til å sende varsler».
      2. Skriv inn nettstedets nettadresse.
      3. Klikk på Legg til.
    • Tillat et nettsted:
      1. Klikk på Legg til ved siden av «Nettsteder som har lov til å sende varsler».
      2. Skriv inn nettstedets nettadresse.
      3. Klikk på Legg til.
    • Tillat stillere varselmeldinger:
      1. La nettsteder be om å få sende deg varsler.
      2. Klikk på Bruk stillere meldinger.
        • Dette blokkerer varselmeldinger fra å forstyrre deg. Du kan fortsatt bli bedt om å tillate varsler på nettsteder, men ingen forgrunnsvinduer vises. I stedet finner du bare et bjelleikon ved siden av adressen til nettstedet. Du kan klikke på bjellen for å få tilgang.

Tips:

• Hvis du tillater varsler for nettsteder som Chrome har merket som misbrukende eller villedende, kan Chrome blokkere disse varslene og kreve at nettstedene ber om tillatelse på nytt. Du kan endre innstillingen for å tillate varsler.
  • Fra tid til annen kommer Chrome til å minne deg på å sjekke varslingstillatelsene du har gitt.
Løs problemer med varsler
Gjør dette hvis du vil motta varsler fra et nettsted, men ikke får dem:
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Gå til nettstedet du vil få varsler fra.
  3. Klikk på Se nettstedsinformasjon Default (Secure).
  4. Slå på Varsler for å tillate varsler.

Tips: Når Chrome oppdager at et nettsted er forstyrrende, kan det automatisk fjerne nettstedets tillatelse til å sende varsler og kreve at nettstedet ber om tillatelse på nytt. For å angre dette, gå til nettstedet, klikk på Blokkerte varsler , og slå på varsler i den meldingen igjen.

Blokker forgrunnsvinduer fra et nettsted
Hvis du får varsler fra et nettsted, men ikke vil ha dem, gjør du som følger:
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhetog så Nettstedsinnstillinger og så Forgrunnsvinduer/viderekoblinger.
  4. Finn nettstedet under «Nettsteder som har lov til å sende forgrunnsvinduer og bruke viderekoblinger».
  5. Klikk på Mer Mer og så Blokker til høyre på nettstedet.
Hvis nettstedet ikke er oppført, ved siden av «Kan ikke sende forgrunnsvinduer eller bruke viderekoblinger», klikker du på Legg til. Skriv inn nettadressen til nettstedet, og klikk på Legg til. For å fange opp alle forgrunnsvinduer over hele nettstedet, bruk mønsteret [*.]example.com.