Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn browsegeschiedenis verwijderen?

Ga naar Chrome menu > 'Extra' > Browsegegevens wissen of druk gebruik de sneltoets Ctrl+Shift+Delete (Mac: ⌘-Shift-Delete). Selecteer de items die u wilt wissen en klik op Browsegegevens wissen.

Waar vind ik mijn bladwijzers (favorieten)?

Ga naar Chrome menu > Bladwijzers of gebruik de sneltoets Ctrl+Shift+B (Mac: ⌘-Shift-B) om de bladwijzerbalk onder de adresbalk vast te zetten.

Hoe kan ik bladwijzers (favorieten) importeren?

Ga naar Chrome menu > 'Bladwijzers' > Bladwijzers en instellingen importeren. Selecteer de app waarin uw bladwijzers staan en selecteer 'Favorieten/bladwijzers'.

Hoe maak ik van Chrome mijn standaardbrowser?

Ga naar Chrome menu > 'Instellingen'. Klik in het gedeelte 'Standaardbrowser' op de knop Google Chrome instellen als mijn standaardbrowser.

Hoe stel ik mijn startpagina in?

Als u een set met pagina's wilt weergeven elke keer dat u Chrome opent, gaat u naar Chrome menu > 'Instellingen' > 'Bij opstarten' > 'Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen' en klikt u op Pagina's instellen. Voer het adres van de webpagina in en klik op OK.

Als u de knop 'Startpagina' wilt weergeven Home button, gaat u naar Chrome menu > 'Instellingen' > 'Uiterlijk' en vinkt u het selectievakje Knop 'Startpagina' weergeven aan. Klik op Wijzigen om de pagina te veranderen die u wilt gebruiken als startpagina.

Hoe kan ik cookies in- of uitschakelen?

Ga naar Chrome menu > 'Instellingen' > 'Geavanceerde instellingen weergeven'. Klik in het gedeelte 'Privacy' op Instellingen voor inhoud om de instellingen voor cookies aan te passen.

Hoe kan ik het thema wijzigen?

Ga naar de themagalerij in de Chrome Web Store. Klik op een thema om hier een voorbeeld van te bekijken. Als u het thema leuk vindt, klik u op Thema kiezen om het thema toe te passen.

Hoe kan ik pop-ups inschakelen?

Als Chrome een pop-up blokkeert, wordt het pictogram Pop-ups weergegeven op de adresbalk. U kunt op Pop-ups klikken om de weergave van de pop-up toe te staan. Als u pop-upinstellingen wilt aanpassen voor bepaalde websites, gaat u naar Chrome menu > 'Instellingen'. Klik in het gedeelte 'Privacy' op Instellingen voor inhoud om de instellingen voor pop-ups aan te passen.

Hoe start ik de incognitomodus (privé browsen)?

Ga naar Chrome menu > Nieuw incognitovenster of gebruik de sneltoets Ctrl+Shift+N (Mac: ⌘-Shift-N). In de incognitomodus worden uw browse- en downloadgeschiedenis en uw cookies niet opgeslagen wanneer u Chrome sluit.

Hoe kan ik in- en uitzoomen (zoomen op pagina en lettergrootte aanpassen)?

Als u de standaardinstellingen voor zoomen wilt aanpassen voor alle webpagina's die u bezoekt (algemeen zoomen), gaat u naar Chrome menu > 'Instellingen' > 'Geavanceerde instellingen weergeven' > 'Webinhoud'. Gebruik Lettergrootte om de grootte van de tekst aan te passen en Zoomen op pagina om de grootte van alles op de pagina aan te passen, inclusief afbeeldingen en video's. Als u alleen wilt in- of uitzoomen op de pagina die u op dat moment bekijkt, gaat u naar Chrome menu en gebruikt u de knoppen + of - in het gedeelte voor zoomen. U kunt ook op de sneltoetsen Ctrl en + drukken om in te zoomen en op Ctrl en - om uit te zoomen (Mac: en + om in te zoomen en and - om uit te zoomen).

Hoe kan ik Google Chrome bijwerken?

Er zijn updates beschikbaar als in het Chrome-menu op de browserwerkbalk een pijltje wordt weergegeven. Klik op het pijltje en kies Google Chrome bijwerken. U kunt handmatig controleren op updates door op het Chrome-menu Chrome menu te klikken en Over Google Chrome te selecteren.