Vinkkejä ja niksejä Chromen käyttöön

Saat Chromesta enemmän irti kokeilemalla alla olevia vinkkejä.

1. Synkronoinnin käyttöönotto Google Chromessa

Kun otat synkronoinnin käyttöön Chrome-selaimessa, voit tallentaa ja synkronoida esimerkiksi kirjanmerkit, historian, salasanat ja muut asetukset Google-tilille. Näin ne ovat käytettävissäsi millä tahansa laitteella.

Lue lisää synkronoinnin käyttöönotosta Chromessa.

2. Oman profiilin luominen

Useat henkilöt voivat käyttää Chromea samalla laitteella niin, että jokaisella on omat asetuksensa, kirjanmerkkinsä ja teemansa.

Voit pitää eri tilien, esim. työtilin ja henkilökohtaisen tilin, kirjanmerkit, laajennukset ja asetukset erillään Chrome-profiilien avulla.

Lue lisää Chrome-profiilin lisäämisestä.

3. Chromen tekeminen omannäköiseksi laajennuksilla ja teemoilla

Yksilöi Chromea laajennuksilla tai hauskalla teemalla. Löydät uusia laajennuksia ja teemoja Chrome Web Storesta.

• Laajennukset ovat lisäominaisuuksia, joita voit lisätä Chromeen.
  • Teemat näkyvät selaimen reunuksen ympärillä sekä uuden välilehden taustakuvana.

Lue lisää Chromen yksilöimisestä teemoilla.

4. Tietyn sivun avaaminen tai edellisestä käyttökerrasta jatkaminen

Määritä Chrome lataamaan lempisivusi, kun avaat Chrome tietokoneellasi. Voit myös jatkaa siitä, mihin jäit niillä sivuilla, jotka olivat auki edellisellä Chromen käyttökerralla.

Lue lisää aloitussivujen määrittämisestä.

5. Yksityinen selaus tai historian poistaminen

Jos et halua Google Chromen tallentavan tietoja käyttämistäsi sivustoista ja lataamistasi tiedostoista, voit selata verkkoa yksityisesti incognito-tilassa. Voit myös poistaa historian, evästeet ja muut tiedot joko kokonaan tai tietyltä ajanjaksolta.

Lue lisää incognito-tilan käytöstä ja tietojen poistamisesta.