Chrome-apps toevoegen en openen

Op je Chromebook kun je apps toevoegen en openen via de Chrome Web Store.

Belangrijk: Chrome-apps in de Chrome Web Store worden alleen ondersteund op Chromebooks en werken na december 2022 niet meer op Windows, Mac of Linux. Je kunt nog steeds de extensies en thema's gebruiken die beschikbaar zijn in de Chrome Web Store.

Een snelkoppeling naar een website toevoegen als app

Windows-, Linux- en Chromebook-gebruikers kunnen een snelkoppeling naar een website toevoegen als app in Chrome.

1. Open Chrome.
  2. Ga naar de website die je wilt toevoegen als app.
  3. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  4. Klik op Meer hulpprogramma's.
  5. Klik op Snelle link maken.
  6. Kies een naam voor de snelkoppeling en klik op Maken.

Apps toevoegen en openen op je Chromebook

Een app toevoegen vanuit de Chrome Web Store
  1. Open de Chrome Web Store.
  2. Zoek of browse naar de gewenste app.
  3. Klik op Toevoegen aan Chrome.
Apps openen in andere browsers

Een app kan in een andere browser worden geopend als de URL begint met http://. Ga als volgt te werk om de app te openen:

1. Open Chrome.
  2. Open de app en controleer de URL.
  3. Kopieer de URL en plak deze in de adresbalk van een andere browser om de URL te openen.
Een app openen op een Chromebook
Als je de apps op je Chromebook wilt bekijken en openen, klik je op de Launcher Launcher.