Använda sidan Ny flik

Du kanske har lagt märke till att sidan Ny flik har ändrats. Alla de funktioner som du har vant dig vid och gillar finns fortfarande i den nya versionen av Chrome, men vi har gjort det lättare att söka.

Söka

Börja skriva din sökfråga i sökrutan så visas din fråga i adressfältet. Du kan också navigera till en webbsida genom att ange en webbadress.

Visste du att du även kan söka direkt från adressfältet?

Din standardsökmotor kan anpassa sidan Ny flik. Om Google är din standardsökmotor visas en logotyp och en sökruta precis som på www.google.com. Om Google inte är din standardsökmotor kan det hända att sidan Ny flik har en annan layout.

Mest besökta

Miniatyrer av de webbplatser du besöker ofta visas under sökrutan. Besök en sida genom att klicka på en miniatyr.

Om du vill ta bort en webbplats du besöker ofta håller du muspekaren över miniatyren och klickar på ikonen X i det övre högra hörnet på miniatyren.

Appar

Windows, Mac och Linux

Du hittar ikonerna för alla appar som du har installerat från Chrome Web Store genom att klicka på bokmärket Appar i bokmärkesfältet. När du är på sidan med Chrome-appar öppnar du en app genom att bara klicka på appens ikon. Om bokmärket Appar inte visas högerklickar du på bokmärkesfältet och klickar sedan på Visa genväg för appar.

Om du har installerat appar i Google Chrome på en annan dator kan du logga in i Chrome och aktivera synkronisering så att de automatiskt läggs till på sidan Chrome Apps på den dator som du använder för tillfället.

Om du vill ändra hur en app öppnas högerklickar du på appikonen och väljer Öppna som en vanlig flik, Öppna som en fast flik, Öppna som fönster eller Öppna i helskärmsläge. Du hittar fler inställningar om du högerklickar på appen och väljer Alternativ.

Om du vill avinstallera en app i Chrome högerklickar du på appen och väljer Ta bort från Chrome.

Chromebook

Du hittar ikonerna för alla appar som du har installerat från Chrome Web Store genom att klicka på appöversikten .

Bokmärkesfältet

Dina favoritwebbsidor visas högst upp på sidan Ny flik som standard.

Öppna en nyligen stängd flik

Om du har stängt en flik av misstag och vill öppna den snabbt igen använder du kortkommandot Crtl+Skift+T (Mac: ⌘-Skift-T) eller gör så här:

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Senaste flikarna.
  3. Välj den aktuella fliken från listan under Nyligen stängda.

Upprepa dessa steg om du vill återställa fler nyligen stängda flikar.

Om du är inloggad i Chrome kommer du åt hela din historik och kan öppna flikar från andra enheter där du är inloggad i Chrome genom att klicka på Senaste flikarna > Mer.