De nieuwe tabbladpagina gebruiken

U heeft wellicht opgemerkt dat uw nieuwe tabbladpagina is veranderd. Al uw bekende en favoriete functies zijn nog steeds beschikbaar in de nieuwe versie van Chrome, maar we hebben zoeken gemakkelijker gemaakt.

Zoeken

Begin uw zoekopdracht te typen in het zoekvak en uw zoekopdracht wordt weergegeven in de omnibox. U kunt ook een URL opgeven om naar een webpagina te gaan.

Wist u dat u ook rechtstreeks kunt zoeken vanuit de omnibox?

Uw standaardzoekprovider heeft de optie om de nieuwe tabbladpagina aan te passen. Als Google uw standaardzoekprovider is, ziet u een logo en zoekvak zoals op www.google.com. Als Google niet uw standaardzoekprovider is, kan de nieuwe tabbladpagina een andere indeling hebben.

Meest bezocht

Miniaturen van de websites die u vaak bezoekt, worden onder het zoekvak weergegeven. Klik op een miniatuur om de site te bezoeken.

Als u een van de meest bezochte sites wilt verwijderen, plaatst u de muisaanwijzer op de miniatuur en klikt u op het pictogram X in de rechterbovenhoek van de miniatuur.

Apps

Windows, Mac en Linux

Pictogrammen voor de apps die u heeft geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store, worden weergegeven wanneer u op de bladwijzer Apps op de bladwijzerbalk klikt. Zodra de pagina met Chrome-apps wordt weergegeven, klikt u op een pictogram om de app te openen. Als u de bladwijzer 'Apps' niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op de bladwijzerbalk en klikt u op Snelkoppeling voor apps weergeven.

Als u apps in Google Chrome op een andere computer heeft geïnstalleerd, kunt u inloggen bij Chrome en de synchronisatie inschakelen om die apps automatisch toe te voegen aan de pagina met Chrome-apps op de computer die u gebruikt.

Als u de manier wilt wijzigen waarop een app wordt geopend, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de app en selecteert u 'Openen als normaal tabblad', 'Openen als vastgezet tabblad', 'Openen als venster' of 'Openen in volledig scherm'. Klik met de rechtermuisknop op de app en selecteer 'Opties' voor extra instellingen.

U kunt een app verwijderen uit Chrome door met de rechtermuisknop op de app te klikken en Verwijderen uit Chrome te selecteren.

Chromebooks

Pictogrammen voor de apps die u heeft geïnstalleerd vanuit de Chrome Web Store, worden weergegeven door op de launcher  te klikken.

Bladwijzerbalk

Uw favoriete webpagina's worden standaard boven aan de nieuwe tabbladpagina weergegeven.

Een onlangs gesloten tabblad opnieuw openen

Als u een tabblad per ongeluk heeft gesloten en dit snel opnieuw moet weergeven, gebruikt u de sneltoets Ctrl+Shift+T (Mac: ⌘-Shift-T) of volgt u deze stappen:

1. Klik op het Chrome-menu Chrome menu op de browserwerkbalk.
  2. Selecteer Recente tabbladen.
  3. Selecteer het gewenste tabblad in de lijst onder 'Recent gesloten'.

Herhaal deze stappen om meer onlangs gesloten tabbladen opnieuw te openen.

Als u bent ingelogd bij Chrome, kunt u toegang tot uw gehele geschiedenis en alle geopende tabbladen op uw andere apparaten die zijn ingelogd bij Chrome, krijgen door op Recente tabbladen > Meer te klikken.