Åtgärda problem med att ladda ned filer

Om ett felmeddelande visas i Chrome när du försöker ladda ned appar, teman, tillägg eller andra filer kan du testa följande åtgärder:

Åtgärda de flesta problemen med att ladda ned filer

Om det inte går att ladda ned en fil testar du först att åtgärda felet med hjälp av dessa felsökningssteg:

1. Kontrollera att internetanslutningen fungerar som den ska. Läs mer om hur du åtgärdar anslutningsfel om internetanslutningen är instabil.
    • Chrome återupptar nedladdningarna automatiskt.
    • Du kan även återuppta nedladdningar. Klicka på Nedladdning pågår , håll muspekaren över det pausade filnamnet och klicka på Återuppta .
  2. Testa att ladda ned filen senare.
  3. Kontakta webbplatsägaren.

Om du behöver hjälp med att hitta en nedladdad fil läser du om hur du visar en nedladdad fil.

Få hjälp med ett specifikt felmeddelande

Nätverksfel

Om det står NETWORK_FAILED (nätverksfel) när du försöker installera något från Chrome Web Store kan det finnas oönskad programvara som blockerar installationen.

Så här åtgärdar du problemet:

Nedladdningen blockerades

Det här felet innebär att filen blockeras av datorns säkerhetsinställningar.

Läs mer om blockerade nedladdningar.

I Windows: Funktionen Hantering av bifogade filer i Windows kan ha tagit bort filen du försökte ladda ned. Öppna Windows-inställningarna för internetsäkerhet om du vill se vilka filer du kan ladda ned eller varför filen blockerades.

Ingen fil eller Fil saknas

Det här felet betyder att du försöker ladda ned en fil som inte finns på webbplatsen eller har flyttats till en annan del av webbplatsen.

Åtgärda problemet genom att kontakta webbplatsägaren eller försöka hitta filen på någon annan webbplats.

Virussökningen misslyckades eller Ett virus har upptäckts

De här felen innebär förmodligen att ditt antivirusprogram blockerar nedladdningen av filen.

• Du hittar mer information om orsaken till att filen blockerades i antivirusprogrammet.
  • I Windows: Funktionen Hantering av bifogade filer i Windows kan ha tagit bort filen du försökte ladda ned. Öppna Windows-inställningarna för internetsäkerhet om du vill se vilka filer du kan ladda ned eller varför filen blockerades.
Enheten är full

Felet innebär att det inte finns tillräckligt med utrymme på datorn för att ladda ned filen.

Så här åtgärdar du problemet:

• Radera några filer på datorn.
  • Töm papperskorgen.
Otillräckliga behörigheter eller Systemet är upptaget

De här felen betyder att Chrome inte kunde spara filen på din dator.

Så här åtgärdar du problemet:

• Avbryt nedladdningen och försök igen.
  • I stället för att klicka på filen för att ladda ned den kan du högerklicka på länken och välja Spara länk som.
  • Kontrollera att du laddar ned filerna till en plats som du har åtkomst till på datorn, till exempel mappen Skrivbord eller Dokument. Det går att ändra var nedladdade filer hamnar.
Auktorisering krävs

Det här felet innebär att du inte har behörighet att ladda ned filen.

Åtgärda problemet genom att kontakta webbplatsens eller serverns ägare eller försöka hitta filen på någon annan webbplats.

Förbjuden eller Misslyckades – förbjuden

Det här felet innebär att du inte har behörighet att ladda ned filen från servern.

Åtgärda genom att öppna webbplatsen där filen finns. Kolla om du måste logga in (eller autentisera dig på något annat sätt). Om du inte kan logga in kontaktar du webbplatsens eller serverns ägare eller försöker hitta filen på någon annan webbplats.

Fungerar det fortfarande inte? Du kan få mer hjälp i Chromes hjälpforum.