Løs filnedlastingsfeil

Hvis du ser en feilmelding i Chrome når du laster ned apper, temaer, utvidelser eller andre filer, bør du prøve disse løsningene.

Løs de fleste filnedlastingsfeil

Hvis du prøver å laste ned filer og det ikke fungerer, kan du først prøve å løse feilen med disse feilsøkingstrinnene:

1. Sjekk at internettilkoblingen din fungerer som den skal. Hvis internettilkoblingen din er ustabil, kan du finne ut hvordan du løser tilkoblingsfeil.
    • Chrome gjenopptar nedlastingene automatisk.
    • Du kan også gjenoppta nedlastingene. Klikk på Nedlasting pågår , hold musepekeren over filnavnet som er satt på pause, og klikk på Gjenoppta .
  2. Prøv å laste ned filen senere.
  3. Kontakt nettstedseieren.

Hvis du trenger hjelp med å finne den nedlastede filen, kan du finne ut hvordan du ser nedlastede filer.

Få hjelp med spesifikke feilmeldinger

«Nettverket mislyktes»

Hvis du ser «NETWORK_FAILED» når du prøver å installere noe fra Chrome Nettmarked, kan det hende installasjonen blokkeres av uønsket programvare.

Slik fikser du feilen:

«Nedlastingen ble blokkert»

Denne feilen betyr at datamaskinens sikkerhetsinnstillinger har blokkert filen.

Finn ut mer om blokkerte nedlastinger.

I Windows: Windows Vedleggsbehandling kan ha fjernet filen du prøvde å laste ned. For å se hvilke filer du kan laste ned, eller finne ut hvorfor filen din er blokkert, kan du sjekke innstillingene for Internett-sikkerhet i Windows.

«Ingen fil» eller «Fil mangler»

Denne feilen betyr at du prøver å laste ned en fil som ikke finnes på det aktuelle nettstedet, eller som har blitt flyttet til et annet område på nettstedet.

For å fikse feilen kan du kontakte nettstedseieren eller prøve å finne filen på et annet nettsted.

«Virusskanningen mislyktes» eller «Virus oppdaget»

Disse feilmeldingene indikerer at antivirusprogramvaren din kan ha blokkert nedlastingen av en fil.

• Sjekk antivirusprogramvaren din for å få mer informasjon om hvorfor filen er blokkert.
  • I Windows: Windows Vedleggsbehandling kan ha fjernet filen du prøvde å laste ned. For å se hvilke filer du kan laste ned, eller finne ut hvorfor filen din er blokkert, kan du sjekke innstillingene for Internett-sikkerhet i Windows.
«Harddisken er full»

Denne feilen betyr at det ikke er nok plass på datamaskinen til å laste ned filen.

Slik fikser du feilen:

• Slett noen filer på datamaskinen
  • Tøm papirkurven
«Utilstrekkelige tillatelser» eller «Systemet er opptatt»

Disse feilene betyr at Chrome ikke kunne lagre filen på datamaskinen.

Slik fikser du feilen:

• Avbryt nedlastingen og prøv på nytt.
  • Ikke klikk på filen du vil laste ned, men høyreklikk i stedet på linken og velg Lagre link som.
  • Sørg for at du laster ned filene på et sted du har tilgang til, for eksempel skrivebordet eller Dokumenter-mappen. Du kan endre nedlastingsstedet.
«Trenger autorisasjon»

Denne feilen betyr at du ikke har tillatelse til å laste ned filen.

For å fikse feilen kan du kontakte eieren av nettstedet eller tjeneren, eller prøve å finne filen på et annet nettsted.

«Forbudt» eller «Mislyktes – forbudt»

Denne feilen betyr at du ikke har tillatelse til å laste ned denne filen fra tjeneren.

For å fikse feilen kan du gå til nettstedet som er vert for filen. Sjekk om du må logge på (eller autentisere på annen måte). Hvis du ikke kan logge på, kan du kontakte eieren av nettstedet eller tjeneren eller prøve å finne filen på et annet nettsted.

Virker det fortsatt ikke? Du kan få mer hjelp i Hjelpeforumet for Chrome.