Fouten met bestandsdownloads oplossen

Als je een foutmelding ontvangt in Chrome wanneer je apps, thema's, extensies of andere bestanden probeert te downloaden, kun je het volgende proberen om het probleem op te lossen.

De meeste fouten met bestandsdownloads oplossen

Als je problemen ondervindt met het downloaden van een bestand, kun je eerst zelf proberen het probleem op te lossen aan de hand van de volgende stappen:

1. Controleer of je internetverbinding normaal werkt. Als je internetverbinding niet stabiel is, bekijk je hoe je stabiliteitsproblemen met internetverbindingen oplost.
    • Chrome hervat het downloadproces automatisch. Je kunt het downloadproces van het bestand ook hervatten door op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Hervatten of Meer Meer en vervolgens Hervatten te klikken.
  2. Probeer het bestand later te downloaden.
  3. Neem contact op met de eigenaar van deze website.

Lees het gedeelte Een gedownload bestand bekijken voor meer informatie over hoe je het gedownloade bestand kunt vinden.

Hulp bij een specifieke foutmelding

'Netwerk mislukt'

Als NETWORK_FAILED wordt weergegeven wanneer je iets via de Chrome Web Store probeert te installeren, wordt de installatie mogelijk geblokkeerd door ongewenste software.

Je kunt het volgende doen om de fout op te lossen:

'Download geblokkeerd'

Deze fout wordt weergegeven wanneer de beveiligingsinstellingen van je computer het bestand hebben geblokkeerd.

Meer informatie over geblokkeerde downloads.

In Windows: Het bestand dat je probeert te downloaden, is mogelijk verwijderd door Bijlagebeheer van Windows. Als je wilt zien welke bestanden je kunt downloaden of als je wilt weten waarom je bestand is geblokkeerd, controleer je de internetbeveiligingsinstellingen van Windows.

'Geen bestand' of 'Bestand ontbreekt'

Deze fout betekent dat je probeert een bestand te downloaden dat niet bestaat op deze site of dat het bestand is verplaatst naar een ander gedeelte van de site.

Als je de fout wilt oplossen, neem je contact op met de website-eigenaar of probeer je het bestand op een andere site te vinden.

'Virusscan is mislukt' of 'Virus gedetecteerd'

Deze fouten betekenen dat je antivirussoftware het downloaden van een bestand mogelijk heeft geblokkeerd.

• Controleer je antivirussoftware voor meer informatie over de reden waarom het bestand is geblokkeerd.
  • In Windows: Het bestand dat je probeert te downloaden, is mogelijk verwijderd door Bijlagebeheer van Windows. Als je wilt zien welke bestanden je kunt downloaden of als je wilt weten waarom je bestand is geblokkeerd, controleer je de internetbeveiligingsinstellingen van Windows.
'Schijf is vol'

Deze fout betekent dat er niet voldoende ruimte op je computer beschikbaar is om het bestand te downloaden.

Je kunt het volgende doen om de fout op te lossen:

• Verwijder enkele bestanden van je computer.
  • Maak de Prullenbak leeg.
'Onvoldoende rechten' of 'Systeem is bezet'

Deze fouten betekenen dat Chrome het bestand niet kan opslaan op je computer.

Je kunt het volgende doen om de fout op te lossen:

• Annuleer de download en probeer het opnieuw.
  • Klik niet op het bestand om te downloaden, maar klik met de rechtermuisknop op de link en selecteer Link opslaan als.
  • Zorg ervoor dat je de bestanden downloadt naar een locatie op de computer die toegankelijk voor je is, zoals het bureaublad of de map Documenten. Je kunt downloadlocaties wijzigen.
'Autorisatie vereist'

Deze fout wordt weergegeven als je geen toestemming hebt om het bestand te downloaden.

Als je de fout wilt oplossen, neem je contact op met de website- of servereigenaar of probeer je het bestand op een andere site te vinden.

'Niet toegestaan' of 'Mislukt - niet toegestaan'

Deze fout wordt weergegeven als je geen toestemming hebt om dit bestand van de server te downloaden.

Als je dit wilt oplossen, ga je naar de website waar het bestand wordt gehost. Controleer of je moet inloggen (of je identiteit op een andere manier moet verifiëren). Als je niet kunt inloggen, neem je contact op met de website- of servereigenaar of probeer je het bestand op een andere site te vinden.

Werkt het nog steeds niet? Ga voor meer hulp naar het Helpforum van Chrome.