Slå «Ikke spor» på eller av

Når du bruker nettet på datamaskiner eller Android-enheter, kan du sende forespørsler til nettsteder om ikke å samle inn eller spore nettlesingsdataene dine. Dette er slått av som standard.

Men hva som skjer med dataene dine, avhenger av hvordan nettstedene reagerer på slike forespørsler. Mange nettsteder samler inn og bruker nettlesingsdataene dine likevel for å forbedre sikkerheten, generere rapporteringsstatistikk og levere innhold, tjenester, annonser og anbefalinger.

De fleste nettsteder og nettjenester – inkludert de fra Google – endrer ikke funksjonalitet når de mottar «Ikke spor»-forespørsler. Chrome oppgir ikke detaljer om hvilke nettsteder og nettjenester som overholder «Ikke spor»-forespørsler, og hvordan nettsteder tolker dem.

1. Åpne Chrome Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Personvern og sikkerhet.
  4. Trykk på Send en «Ikke spor»-forespørsel.
  5. Slå innstillingen på eller av.