'Niet bijhouden' in- of uitschakelen

Wanneer u op internet browst op computers of Android-apparaten, kunt u een verzoek naar websites verzenden om uw browsergegevens niet te verzamelen of bij te houden. De functie is standaard uitgeschakeld.

Wat er echter met uw gegevens gebeurt, is afhankelijk van hoe een website reageert op het verzoek. Veel websites blijven uw browsergegevens verzamelen en gebruiken om de beveiliging te verbeteren, content, services, advertenties en aanbevelingen te leveren op hun websites en rapportagestatistieken te genereren.

De meeste websites en webservices (waaronder die van Google) wijzigen hun gedrag niet wanneer ze een verzoek voor niet bijhouden ontvangen. Chrome verstrekt geen details over de websites en webservices die verzoeken voor niet bijhouden respecteren en hoe deze verzoeken door websites worden geïnterpreteerd.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Schakel bij 'Privacy en beveiliging' de optie Een verzoek voor niet bijhouden met je browseverkeer verzenden in of uit.