'Niet bijhouden' in- of uitschakelen

Wanneer u op internet browst op computers of Android-apparaten, kunt u een verzoek naar websites verzenden om uw browsergegevens niet te verzamelen of bij te houden. De functie is standaard uitgeschakeld.

Wat er echter gebeurt met uw gegevens, is afhankelijk van hoe een website reageert op het verzoek. Veel websites blijven uw browsergegevens verzamelen en gebruiken om de beveiliging te verbeteren, content, services, advertenties en aanbevelingen te leveren op hun websites en rapportagestatistieken te genereren.

Chrome verstrekt geen details over de websites en webservices die verzoeken voor niet bijhouden respecteren en hoe deze verzoeken door websites worden geïnterpreteerd.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Vink bij Privacy het selectievakje Een verzoek voor niet bijhouden met je browseverkeer verzenden aan of verwijder het vinkje.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.